Illegale Bitcoin-mining-farm maakte gebruik van 3.800 PlayStation 4 consoles

Door de flinke prijsstijging van de Bitcoin koers in het afgelopen jaar, is het steeds interessanter geworden om de koningsmunt te minen en waar geld te verdienen is, zijn criminelen te vinden.

Het is namelijk duidelijk geworden dat de autoriteiten van Oekraïne een inval hebben gedaan bij een illegale Bitcoin-mining-farm. De officiële aankondiging gaf aan dat de faciliteit zich bevond op het voormalige terrein van een elektriciteitsbedrijf, genaamd JSC Vinnytsiaoblenergo.

Binance

De mining-farm, die werd beschreven als de grootste ondergrondse mining-operatie die door de Oekraïense politie werd ontdekt, maakte echter gebruik van een vrij onconventionele manier om Bitcoin te minen. Er werd namelijk duidelijk dat de faciliteit gebruik maakte van 3.800 PlayStation 4 consoles om de koningsmunt te minen. Daarnaast werden er meer dan 500 grafische kaarten en 50 notebooks, telefoons en flashdrives gevonden.

Verschillende schattingen tonen aan dat de PlayStation 4 niet de ideale rig is om cryptocurrency te minen. Gezien de enigszins verouderde configuratie in vergelijking met veel mining-installaties die tegenwoordig beschikbaar zijn, zou zelfs een PS4-configuratie met 16 consoles geen zinvol rendement opleveren als je voor de elektriciteit moet betalen. Dit deden de criminelen echter niet.

De illegale cryptominers verborgen hun activiteiten door elektriciteitsmeters te manipuleren om elektriciteit te stelen van JSC Vinnytsiaoblenergo. De SBU schatte de maandelijkse verliezen van de staat als gevolg van elektriciteitsdiefstal – die een elektriciteitstekort voor de hele stad Vinnytsa kon veroorzaken – tussen $186.200 en $259.300.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!