Visa

Visa heeft in 2021 meer dan $1 miljard aan crypto-uitgaven verwerkt

De wereldwijde betalingsgigant Visa heeft bekendgemaakt dat er in de eerste helft van 2021 meer dan $1 miljard aan cryptocurrency is uitgegeven met behulp van zijn kaarten. Visa werkt met meer dan 50 grote bedrijven samen in de crypto-industrie, waaronder FTX, Coinbase en Crypto.com. Gebruikers kunnen door middel van deze samenwerking digitale valuta converteren en uitgeven bij 70 miljoen verkopers over de hele wereld.

Visa schreef het volgende in een officiële verklaring:

“We zijn bij Visa druk bezig geweest met het verbinden van de crypto-economie met ons ‘netwerk-van-netwerken’, een strategie die is ontworpen om waarde toe te voegen aan alle vormen van geldverkeer, zowel op het Visa-netwerk als daarbuiten.”

Binance

Gezien de grootte van de uitgaven door middel van crypto-gekoppelde Visa-kaarten in de eerste helft van 2021, zei het bedrijf dat “het duidelijk is dat de cryptogemeenschap waarde ziet in het koppelen van digitale valuta aan het wereldwijde netwerk van Visa”. Transacties met op Visa gebaseerde cryptokaarten worden direct omgezet in fiat, waardoor elke handelaar deze kaarten kan accepteren.

Visa is echter niet van plan om Tesla en MicroStrategy te volgen door Bitcoin aan zijn balans toe te voegen. CFO Vasant Prabhu zei hier het volgende over tegen CNBC:

“We hebben vandaag geen cryptocurrencies op onze balans. We hebben valuta’s op onze balans die we nodig hebben om ons bedrijf te runnen. We hebben valuta’s waarin we worden betaald of waarin we mensen betalen. Dat is meestal de dollar, euro, pond. We hebben dus geen plannen om cryptovaluta aan te houden, omdat dit niet de manier is waarop we betaald worden of de manier waarop we mensen betalen”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN