Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers aan zijden draadje?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers is uit de compressie omlaag gebroken en daarmee hebben we wederom een beweging omlaag ingezet richting de onderkant van de range en komen we dus wederom in de gevarenzone. We gaan vandaag weer een blik op de Bitcoin koers werpen en laten zien welke prijsgebieden relevant zijn om vast te houden en om te breken om weer bullish te kunnen worden. Je leest het hieronder!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers nog altijd aan het rangen/consolideren is, maar dat er wel steeds iets meer druk naar onderen aan het vormen is. Binnen de consolidatiefase zijn we dus licht omlaag aan het trenden. Het is belangrijk om je achterhoofd te houden dat zo lang we niet de support zone op $32.447-$30.334 verliezen er geen reden is om enorm bearish te zijn. Het is namelijk niet logisch om bearish te worden op hoge tijdsframe support. Toch is het wel verstandig om voorzichtig te zijn en je exposure relatief laag te houden. De support is inmiddels al enorm vaak getest en hoe vaker een support gebied getest wordt hoe zwakker het wordt.

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView
Binance

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Op de 4-uur-grafiek is goed te zien hoe de Bitcoin koers uit de compressie omlaag is uitgebroken en dat we nu een beweging omlaag lijken te maken. De kans is groot dat we nog een beweging lager gaan maken richting de range low op $31.111 in combinatie met de lokale 4-uur-support zone op $31.792-$30.501. Zo lang we dat prijsgebied behouden, in combinatie met de dagelijkse support zone op $32.447-$30.334 zijn we nog veilig. Zodra we daaronder gaan sluiten kan het vrij bloederig gaan worden en dan komt het $23.800 en $20.000 scenario daadwerkelijk in beeld. Zo lang we dat niet doen zitten we nog goed. Om weer een signaal van sterkte te zien is het belangrijk om het midden van de range op $35.971 terug te claimen als support. Als we dat doen is de kans ook vrij groot dat we gelijk door gaan bewegen richting de bovenkant van de range op $40.831.

Bitcoin koers 4-uur-grafiek
Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er dus niet heel best uit, maar zo lang we de support weten vast te houden is er nog niet veel aan de hand. Verliezen we de support kan het vrij bloederig gaan worden, vooral in de altcoinmarkt. Dus houd de exposure laag, zo lang de markt geen teken van sterkte laat zien!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN