Cardano gaat zich richten op banken en Fortune 500-bedrijven

De CEO van de Cardano Foundation, Frederik Gregaard, ging in een recente YouTube-video dieper in op de toekomst van Cardano (ADA). Zo gaf hij aan dat het aantrekken van reguliere financiële instellingen en grote bedrijven deel uitmaakt van een vijfjarige groeistrategie voor het blockchainproject.

Gregaard gaf aan dat de in Zwitserland gevestigde stichting, die verantwoordelijk is voor het toezicht op de groei van Cardano, op zoek is naar samenwerking met reguliere financiële instellingen om universele toegang tot de native token van het project mogelijk te maken. Hij ging verder met:

“Als we naar 2022 kijken, is het niet alleen belangrijk, maar is ook van vitaal belang voor ons ecosysteem, dat is gebouwd rond de oorspronkelijke valuta van ADA als een utility-token. [Dit] stelt u in staat om op onze blockchain te werken waar u ook bent, als u een bedrijfsmodel bouwt of als u bedrijfswaarde haalt door het optimaliseren van bedrijfsprocedures. Of als u een effect-token of een NFT bouwt, of u bent een visser in West-Afrika en u bouwt een identiteit op – wat er ook gebeurt, hoe u met ons integreert, gebeurt dit altijd door middel van ADA…

Daarom wordt het onboarden van 50 banken erg belangrijk voor ons. Het zou zo moeten zijn dat als je veel ADA hebt, je altijd in de lokale fiat-valuta kunt komen. En je kunt altijd van een lokale fiat-valuta naar ADA gaan en, na verloop van tijd, naar een andere token die je misschien vasthoudt met behulp van de Cardano-blockchain.”

Binance

De CEO van de Cardano Foundation ging verder met stellen dat de onboarding banken, traditionele financiële instellingen zullen blootstellen aan de voordelen van blockchain-technologie:

“Het andere deel over de focus op de banken zal ons in staat stellen om gaandeweg, één van de meest gereguleerde industrieën te pushen en ook een van de industrieën die het meest rijp is voor verandering, om in feite hun ogen te openen voor wat ze op lange termijn kunnen doen met behulp van smart contracts en andere functies op het Cardano-protocol.”

Gregaard zei tevens dat de Foundation zich ook richt op adoptie bij Fortune 500-bedrijven:

“Het binnenhalen van Fortune 500-bedrijven – die ADA vasthouden en ADA gebruiken. Door Cardano als protocol, als infrastructuur in de machinekamer van deze grote multinationals te brengen, zullen we hen laten zien wat het betekent om echte transparantie en onveranderlijkheid rond gegevens te hebben. En hoe het de governance van deze bedrijven kan veranderen om te optimaliseren wat de aandeelhouders echt willen en dat is niet alleen de volgende winst of kwartaalopbrengsten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!