Ethereum- en XRP-eigenaren zijn het meest opgeleid

Een recent document van de Bank of International Settlements (BIS) identificeerde verschillende opkomende trends die door de markt en zijn deelnemers werden vertoond. De eerste en meest interessante trend die naar voren kwam, was de verandering in HODLing-patronen. Dit in combinatie met gegevens van IntoTheBlock zorgden voor een compleet verhaal.

HODLers zijn de afgelopen maanden over het algemeen in aantal overtroffen en domineerden andere deelnemers, zoals handelaren. Het rapport beweerde verder dat cryptomarkten in de loop van de tijd zouden kunnen stabiliseren, als HODLing nog populairder wordt. Bovendien beweerde het document van de BIS het volgende:

“Degenen die in het verleden in cryptocurrencies hebben geïnvesteerd, zullen waarschijnlijk geïnvesteerd blijven.”

Vervolgens beweerde het rapport dat het eigendom van cryptocurrency niets te maken had met het “wantrouwen” in fiat-valuta’s. Ze benadrukten verder dat crypto’s zoals Bitcoin geen bedreiging vormden voor traditionele financiële instrumenten:

“Cryptocurrencies worden niet gezocht als alternatief voor fiat-valuta’s of gereguleerde finance, maar zijn in plaats daarvan een niche digitaal speculatie-object.”

Er moet echter worden opgemerkt dat crypto-voorstanders er sterk van overtuigd zijn dat deze nieuwe digitale monetaire variant uiteindelijk voor eens en altijd fiat-valuta’s zou vervangen. Dan Held, Director of Growth Marketing bij Kraken, heeft onlangs bijvoorbeeld berekend dat Bitcoin binnen een tijdsbestek van ongeveer 10 jaar de wereldreservevaluta zou kunnen worden.

Het rapport beweerde bovendien dat regelgeving de crypto-industrie als geheel zou “profiteren”. In feite zijn de meeste prominente regelgevende instanties al in deze richting gaan werken. Congreslid Bill Foster, bijvoorbeeld, onderschreef onlangs het belang van een crypto-reguleringsmechanisme. Hij was van mening dat derden, zoals rechtbanken, het ecosysteem zouden moeten kunnen binnendringen via een “cryptografische achterdeur” om de industrie te beschermen tegen ransomware-aanvallen. De BIS merkte het volgende op:

“Een verduidelijkend regelgevings- en toezichtkader voor cryptocurrency-markten kan gunstig zijn voor de industrie.”

Tegen het einde gaf het rapport ook de onderlinge afhankelijkheid aan tussen het opleidingsniveau en de keuzes voor crypto-investeringen. De algemene trend schetste dat crypto-eigenaren “over het algemeen hoger opgeleid zijn dan gemiddeld”, en ging verder met:

“Van de verschillende cryptocurrencies zijn eigenaren van XRP en Ether het meest opgeleid, terwijl degenen die Litecoin bezitten het minst zijn opgeleid, met Bitcoin-eigenaren in het midden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!