Verenigde Staten is het meest klaar voor de adoptie van cryptocurrencies

Een nieuw onderzoek van het cryptocurrency-platform Crypto Head gaf aan dat de Verenigde Staten het meest voorbereide land is voor de wijdverbreide acceptatie van cryptocurrencies, terwijl Cyprus het land is dat het meest geïnteresseerd is in digitale valuta.

Voor het onderzoek heeft het bedrijf “een datagedreven diepe duik genomen en maatregelen geanalyseerd, waaronder het aantal cryptogeldautomaten in het land en hoe toegankelijk ze zijn voor de algemene bevolking.” Verder heeft het “gekeken naar het juridische standpunt van de overheid over het eigendom van cryptocurrencies en of ze al dan niet in banken kunnen worden gebruikt. Ten slotte heeft het “het aantal online zoekopdrachten en de toename hiervan in het afgelopen jaar” per land bekeken.

De scores

Hoewel elk land zijn eigen specifieke benadering van de markt heeft, onthulde Crypto Head welke landen er het meest toe geneigd zijn. Uiteindelijk kwam hieruit naar voren dat de VS, met een index van 7,13 op 10, het meest voorbereide land is voor de acceptatie van cryptocurrencies. De tweede positie is voor Cyprus met 6,47, terwijl de rest van de top 5 landen Singapore (6,30), Hong Kong (6,27) en het Verenigd Koninkrijk (6,06) zijn.

Rekening houdend met het harde standpunt van de regering over crypto in het VK, is de vijfde positie een enorme verassing. Interessant is dat het kleine land Slovenië met een bevolking van iets meer dan 2 miljoen mensen de 7e plaats inneemt met een index van 5,96.

Nederland valt buiten de top 10, waarbij Nederland op de 18e positie staat met een score van 5,51.

Aantal crypto-geldautomaten

Als we alleen al kijken naar het aantal crypto-geldautomaten, leidt de grootste economie ter wereld met een aanzienlijk verschil. Er zijn 17.436 machines in de Verenigde Staten, wat betekent dat er één is voor elke 19.023 Amerikaanse burgers. Op de tweede plek staat Canada, met slechts 1.400 geldautomaten. De grootste dichtheid is echter te vinden in Hong Kong, waar elke drie vierkante mijl een crypto-geldautomaat te vinden is.

Google zoekopdrachten

Op basis van het aantal zoekopdrachten per 100.000 mensen stelde Crypto Head vast dat Cyprus het meest geïnteresseerde land is in cryptocurrencies. Volgens de statistieken heeft meer dan 30% van de lokale bevolking het afgelopen jaar “crypto” gegoogeld.

De dwergnaties Singapore en Gibraltar werden respectievelijk tweede en derde met zeer vergelijkbare percentages als Cyprus. Verrassend genoeg behoort de VS, die bovenaan de bovengenoemde ranglijst stond, niet eens tot de eerste 10 landen in deze statistiek. Nederland is op deze statistiek ook niet echt goed vertegenwoordigd, aangezien NL de 20ste positie inneemt.

Het is vermeldenswaard dat de statistieken 20.783 jaarlijkse crypto-google-zoekopdrachten per 100.000 mensen in Canada lieten zien. Hoewel het aantal misschien klein lijkt, vertegenwoordigde het toch een verhoogde interesse van 213% over een jaar en hielp het Noord-Amerikaanse land een index van 5,86 te behalen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!