CryptoCoinTalk: Bitcoin koers oogt zwak, maar is er nog hoop?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers beweegt momenteel al anderhalve maand lang in een consolidatiefase en daar zijn we voorlopig nog altijd niet uit uitgebroken. Dat betekent dus ook dat we geen kant hebben gekozen en die situatie blijft onveranderd, zo lang we de consolidatiefase niet verlaten. Het heeft dus ook geen zin om voortdurend te switchen van bias, dus probeer het hoofd koel te houden en blijf je aan je plan houden. Vandaag gaan we weer een blik op de Bitcoin koers werpen, zodat jullie handvaten hebben voor jullie eigen analyses!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek blijft de situatie onveranderd. Zo lang we geen wekelijkse candlecloses krijgen boven $38.200 of onder $32.200 hebben we geen kant gekozen en blijft de Bitcoin koers dus ook in deze consolidatiefase bewegen. Zo lang we hier dus nog in blijven bewegen heeft het dus ook nog geen zin om te kijken naar een nieuwe all time high of naar het $23.800 of $20.000 prijsgebied.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat de Bitcoin koers binnen deze consolidatiefase licht omlaag aan het bewegen is, richting de onderkant van de range. We hebben een lokale higher high te pakken, dus dat is positief. We willen nu dus ergens een higher low zien. Belangrijk is dat we de grijze support zone op $32.447-$30.334 weten te behouden. Zo lang we dat doen is er weinig reden tot paniek.

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

Als we iets verder inzoomen bij de Bitcoin koers zien we een 4-uur-support zone rond de range low liggen. Dit kan een mooie kans bieden om een longpositie in te nemen. Daar moeten we een higher low neer gaan zetten, want als we die zone niet vast gaan houden kan het hard omlaag gaan. Een tweede scenario waar je op kan inspelen is bij het terugclaimen van het midden van de range op $35.971. Mochten we dat doen zou je op de terugtest een longpositie kunnen innemen, met als hoofdtarget de bovenkant van de range op $40.831.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er niet mega sterk uit, maar zo lang de Bitcoin koers de aangegeven vormen van support weet te behouden is er nog geen reden om echt bearish te worden. Wel is het belangrijk dat we op korte termijn echt meer sterkte gaan zien in de markt als we een diepere correctie willen voorkomen.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!