Dogecoin-oprichter is, na acht jaar, weer terug in de crypto-markt gestapt

De oprichter van de inmiddels wereldberoemde meme-cryptocurrency, Dogecoin (DOGE), heeft recentelijk aan zijn 425.000 Twitter-volgers aangegeven dat hij besloten heeft om terug in de cryptocurrency-markt te stappen, nadat hij bijna tien jaar aan de zijlijn heeft gestaan.

De oprichter, genaamd Billy Markus, vertelde zijn volgers dat hij Dogecoin heeft gekocht met behulp van de investeringsapp Robinhood:

“Ik kocht Dogecoin na acht jaar gezworen te hebben nooit meer crypto te kopen, een uur geleden. Sindsdien heb ik de prijs zeven keer gecontroleerd. Ik was 10% gestegen en nu is het weer 3% gestegen. Dit lijkt me in ieder geval gezond.”

De mede-oprichter van Dogecoin gaf ook aan dat hij zijn nieuwe crypto-bezit niet snel wil verkopen, ook al gaf hij eerder aan dat hij in 2015 al zijn DOGE verkocht had, wat volgens zijn eigen woorden “ongeveer genoeg was om een ​​gebruikte Honda Civic te kopen.” Nu denkt hij er echter anders over en gaf het volgende aan:

“Naar mijn mening moet je ervoor gaan als je echt ergens in gelooft. HODL.”

Hoewel het door Shiba Inu geïnspireerde cryptocurrency in 2013 als grap werd gecreëerd, gaf Markus aan dat DOGE zijn oorspronkelijke doel heeft overstegen naarmate het populairder geworden is onder detailhandelaren:

“Ik aarzel echt om andere projecten oplichterij te noemen, en ik krimp ineen als ik mensen het hoor zeggen. Dogecoin werd (en wordt nog steeds) voortdurend oplichterij genoemd. Afgezien van de daadwerkelijke kwaadaardige bedoelingen van de ontwikkelaars, is het enige echte verschil tussen een ‘scam’ en een succesvolle munt/token adoptie… Alles is een grap totdat het daadwerkelijk wordt geadopteerd en gebruikt en nut/waarde heeft.”

Dit nieuws is opvallend, aangezien hij eerder dit jaar nog aangaf dat hij de laatste tijd weer flink last had van bedreigingen, vanwege zijn connectie met de cryptocurrency. Hij gaf toen echter aan dat hij zeven jaar geleden zijn band met het project beëindigd had, ook vanwege intimidatie van Dogecoin-investeerders, en dat hij momenteel niet meer betrokken is bij het project.

Wat precies de reden is waarom Markus weer besloten heeft om de meme-cryptocurrency te kopen, is niet duidelijk. Hopelijk zal het hem echter deze keer meer opleveren dan een gebruikte Honda Civic.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!