Ripple nieuws

Hoe gescheiden is XRP van Ripple? Dat is de kern van de rechtszaak..

De cryptocurrency van het bekende betalingsbedrijf Ripple, XRP, is al vanaf zijn oorsprong voor verschillende zaken in twijfel getrokken. Recentelijk is het bedrijf aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, vanwege een doorlopende verkoop van niet-geregistreerde effecten, in de vorm van XRP.

Nu, de regelgeving in de Verenigde Staten verschillende keren aan de kaak is gesteld, heeft Warren Davidson, lid van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, zich uitgesproken op Bloomberg om de bovengenoemde onderwerpen aan te snijden. Hij zei het volgende:

“Ik ben blij dat de president zijn toezichthouders ontmoet, omdat deze ruimte al enige tijd aandacht nodig heeft, vooral crypto.”

Is XRP een effect of niet?

De bestaande financiële regelgeving in het land speelt te traag in op verandering, en het is niet in staat om gelijke tred te houden met innovaties in de fintech-ruimte, zei hij. Bovendien gebruikte het congreslid ook het voorbeeld van de XRP, Howey-test en de vraag of iets een effect is of niet om zijn punt te maken:

“Je hebt bijvoorbeeld XRP, een cryptocurrency die erg handig kan zijn als betalingssysteem. Maar, Ripple, hoe gescheiden en onafhankelijk is dat als een entiteit? Als ze er veel controle over uitoefenen, lijkt het misschien veel op een effect. Maar als er echt een firewall is, kan het lijken alsof het geen effect is.”

Of er een onderscheid is tussen de operaties van de twee, vormt de kern van de lopende rechtszaak. In feite zijn de beklaagden in de zaak zo ver gegaan dat ze het bureau hebben gevraagd om interne documenten met betrekking tot handelsrichtlijnen voor werknemers te produceren om te zien hoe XRP als daarin werd geclassificeerd.

Davidson noemt Bitcoin een “grote waardeopslag”

Dit is echter niet de eerste keer dat Davidson zich uitlaat over de cryptocurrency-markt. Zo haalde het congreslid slechts enkele weken geleden nog het nieuws nadat hij de Bitcoin 2021-conferentie had bijgewoond en opmerkte dat de Fed “de Amerikaanse dollar aan het Dogecoinen is”.

Daarvoor noemde hij Bitcoin een “grote waardeopslag”, waarna de Republikein ook een wetsvoorstel introduceerde – Token Taxonomy Act van 2021 – in een poging om meer duidelijkheid in de ruimte aan te kondigen. Dit aangezien de bestaande jurisprudentie – die de bovengenoemde vraag behandelt, met name de Howey-test – “veel ruimte voor discretie” overlaat.

Het is echter de moeite waard erop te wijzen dat SEC-commissaris Hester Peirce een paar maanden geleden iets soortgelijks had gezegd. Weken nadat de SEC Ripple beschuldigde van illegale effectenaanbiedingen, merkte Peirce, niet in verwijzing naar hetzelfde, op dat handhaving niet noodzakelijk de beste manier is om juridische begeleiding te bieden.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN