Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: Bitcoin koers houdt stand, is $39.000 in zicht?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers laat de laatste 2 weken weer hoge volatiliteit zien. En daar ondervinden de altcoins veel last van. Een hoop altcoins zien er niet fraai uit en dat beeld lijkt zich voort te zetten, zo lang de Bitcoin koers niet sterkte gaat tonen. In de Bitcoin koersupdate van vandaag gaan we kijken naar de mogelijke scenario’s en gaan we kijken naar wat de Bitcoin koers moet doen om weer verder omhoog te kunnen bewegen.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Na het zetten van een sterke wekelijkse candleclose boven de wekelijkse resistance rond $38.200 heeft de Bitcoin koers het level niet weten vast te houden. Daardoor kunnen we dit beschouwen als een gefaalde breakout of een fake-out. Vervolgens hebben we de onderkant van de consolidatie weer opgezocht en dat is de laagste wekelijkse candleclose van de consolidatie, rond $32.200.

Dit level lijken we vooralsnog vast te houden als support. Het is van cruciaal belang dat we hier geen wekelijkse candlecloses onder gaan krijgen. Als dat gebeurt komt het scenario van de $23.800 en mogelijk zelfs de $20.000 in beeld. Vooralsnog is dat nog niet het geval.

Bitcoin koers

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek schetsen we 3 verschillende scenario’s.

Scenario 1:
We gaan lokaal al een lower high neerzetten en verder omlaag trenden. Als we dan opnieuw de dagelijkse support zone op $32.418-$30.369 gaan opzoeken komen de $23.800 en $20.000 op tafel te liggen.

Scenario 2:
De Bitcoin koers zal uit deze lokale range omhoog uitbreken en gaan voor de macro lower high. De meest logische plek om dan af te wijzen is rond de $50.000 regionen. Ook vanaf daar zouden we dus weer een macro lower low kunnen gaan neerzetten en dan komt dus mogelijk het $23.800 en $20.000 scenario in beeld.

Scenario 3:
Het bearish idee wordt geïnvalideerd, doordat we zowel het sterke resistance level en zone breken rond de $50.000 en de 618 en 705 fibonacci retracement levels gaan breken. De kans op een nieuwe all time high is in dat geval vrij groot.

Bitcoin koers

Conclusie

Kortom, meerdere scenario’s die allemaal realistisch zijn. Het is nu nog te vroeg om te concluderen welk scenario het meest waarschijnlijke is. We zullen moeten afwachten hoe de Bitcoin koers gaat reageren als we verder omhoog gaan bewegen richting de $39.000. Mochten we daar niet eens gaan komen zou dat erg zwak zijn.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN