Bitcoin koers

Bitcoin koers kan richting $25.000 dalen na ontgrendeling van GBTC aandelen, aldus JPMorgan

De Bitcoin koers heeft een snelle opwaartse beweging gemaakt na een flinke uitverkoop tot $28.800 eerder deze week. Het ging vervolgens weer even zo goed dat Bitcoin bijna $35.000 bereikte, echter kon BTC de opwaartse trend naar $40.000 niet vervolgen. De verkoopdruk rond het $35.000 niveau was te groot waardoor BTC weer terugzakte.

Deze factoren kunnen Bitcoin naar beneden drukken

Het harde optreden in China tegen Bitcoin mining in het land en de agressieve houding van de Amerikaanse Federal Reserve zullen alleen maar bijdragen aan meer bearish druk op de koningsmunt. Bovendien speelt er nog een andere belangrijke factor die een grote rol kan spelen in verdere neerwaartse druk op BTC, namelijk het verstrijken van de blokkeringsperiode van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) tegen eind juni.

Volgens analisten van JPMorgan zal dit ertoe leiden dat institutionele spelers hun GBTC aandelen binnenkort zullen verkopen en suggereren dat dit mogelijk voor verdere neerwaartse druk op de Bitcoin koers zal zorgen.

1xbit

JPMorgan analist Nikolaos Panigirtzoglou schreef in een notitie op woensdag over de ontgrendeling van de GBTC aandelen en zei hier het volgende over:

“Ondanks de correctie van deze week zijn we terughoudend om onze negatieve vooruitzichten voor BTC en cryptomarkten in het algemeen op te geven. Ondanks enige verbetering blijven onze signalen over het algemeen bearish.”

De analisten merkten verder op dat op basis van schattingen van de reële waarde van BTC en het vergelijken van de volatiliteit van Bitcoin met goud, de BTC koers op middellange termijn zal bewegen tussen $23.000 en $35.000. De strategen zeiden:

“Het zou nog steeds voor prijsdalingen naar het niveau van $25.000 kunnen zorgen, voordat het momentum op langere termijn capitulatie zou signaleren.”

BTC volgt het patroon van de Elliott Waves-theorie

Eerder gaf een prominente crypto-analist ook al aan dat we ondanks de recente prijsstijging nog naar ongeveer $24.000 kunnen dalen. De analist merkte op dat Bitcoin momenteel het patroon van de Elliott Waves-theorie volgt en zich momenteel in de vierde (corrigerende) golf bevindt.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN