Bitcoin

Bitcoin koers herstelt na daling, maar kan nog richting $24.000 dalen

Het was gisteren even schrikken toen de Bitcoin koers onder het $30.000 niveau daalde. Bitcoin daalde namelijk naar een dieptepunt van $28.800. Gelukkig was de daling van korte duur en stegen we binnen enkele uren er weer boven. Het feit dat de Bitcoin koers snel terugkaatste met $4.000, nadat hij onder de $30k was gedaald, toont aan dat er een zeer sterke vraag is onder het $30.000 niveau. Op het moment van schrijven beweegt BTC rond het $34.000 niveau.

Hoewel de Bitcoin koersdaling op 21 juni voor sommigen misschien als een verrassing kwam, lieten verschillende indicatoren zien dat de kans op een Bitcoin koersdaling groot was. Volgens de laatste gegevens van Glassnode zijn het aantal actieve adressen op zowel BTC als Ethereum aanzienlijk gedaald ten opzichte van de hoogtepunten in mei. Het aantal actieve Bitcoin adressen is met 24% gedaald en de actieve Ethereum adressen met 30%.

Bitcoin

Een andere belangrijke oorzaak van de marktdaling die al weken aan het opbouwen is, is het hardhandige optreden van China tegen Bitcoin-mining in het land. Sinds het hardhandig optreden tegen Bitcoin miners in China, is de hashrate van BTC met 48% gedaald. Het Chinese verbod op cryptomining heeft ervoor gezorgd dat de hashrate van BTC flink is gedaald tot een dieptepunt van acht maanden.

1xbit

Wat kunnen we van de Bitcoin koers verwachten?

Cryptohandelaar en analist Crypto_Ed_NL, met meer dan 100.000 volgers op Twitter, heeft onlangs gezegd dat we ondanks de recente prijsstijging nog naar ongeveer $24.000 kunnen dalen. De analist zegt dat Bitcoin momenteel het patroon van de Elliott Waves-theorie volgt en zich momenteel in de vierde (corrigerende) golf bevindt. De vierde golf zou BTC moeten brengen naar het $36.000 niveau.

Volgens het patroon zou Bitcoin na de vierde golf naar de vijfde golf moeten dalen. Als dit gebeurt dan zou dit de laagste prijs zijn van Bitcoin sinds eind december 2020.

Bitcoin koers

BTCUSDT, vooralsnog bullish

In gesprek met Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) vroegen wij hem om zijn visie op de Bitcoin koers. Hij zei:

“Gisteren gaven we in ons Telegram kanaal aan dat zolang wij boven het gemarkeerd deel blijven ( géén close onder maken) wij bullish zijn voor de short-term. We hebben een sterke move naar dat regio gemaakt, maar binnen no-time is alles opgekocht. Verder zien we dan ook een mooie bullish 4hr candle met toegenomen volume, welke weer is gevolgd door een aantal mooie groende candles.”

Hij voegde er nog het volgende aan toe:

“We zien dat de driehoek die we getekend hebben ook op de RSI is uitgebroken. Daarnaast heeft de Mac-D ook een bullish cross gemaakt. We hebben op dit moment moeite met de $34.000 zone ( de fib 0.705) en zouden graag een 4hr close hierboven willen zien. Mocht dat niet gebeuren, dan is een pullbackje tot de $31.000 zone goed mogelijk, gevolgd door een bounce.”

Bitcoin koers

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN