Grote Chinese bank gaat hard optreden tegen cryptocurrency-transacties

De op twee na grootste bank van China, de Agricultural Bank of China, heeft aangekondigd dat het hard zal optreden tegen cryptocurrency gebruikers. De bankgigant gaf een verklaring af die het gebruik van zijn diensten voor virtuele valutatransacties zoals Bitcoin verbiedt, volgens instructies van de People’s Bank of China (PBOC).

Agricultural Bank of China (AgBank) is de op twee na grootste bank van het land, gemeten naar activa, en beheert momenteel meer dan $4,20 biljoen. Het nieuwe beleid van de bank verbiedt klanten om deel te nemen aan cryptocurrency-transacties en dreigt de banden met elke regelovertreder te verbreken:

“Onze bank is vastbesloten om geen zakelijke activiteiten met betrekking tot virtuele valuta uit te voeren of eraan deel te nemen, verbiedt de toegang van klanten die cryptocurrency-transacties uitvoeren en zal het onderzoek naar en toezicht op klanten en kapitaaltransacties vergroten. Zodra relevant gedrag wordt ontdekt, zullen maatregelen zoals opschorting van rekeningtransacties en beëindiging van klantrelaties onmiddellijk worden genomen en zullen de relevante afdelingen tijdig worden gerapporteerd.”

De AgBank waarschuwt klanten ook voor cryptofraude en vraagt ​​​​hen om de bank te helpen door illegale activiteiten te melden:

“Om uw legitieme rechten en belangen en de veiligheid van geld op uw rekening te beschermen, verzoeken wij u actief mee te werken aan het due diligence-werk van onze bank, onze bank te helpen bij het nakomen van haar wettelijke verplichtingen en hard op te treden tegen illegale en criminele activiteiten waarbij virtuele valuta wordt gedolven en bij transacties.”

De beleidswijziging van AgBank komt op het moment dat er angst heerst in de cryptomarkt. Dit heeft voornamelijk te maken met het nieuws dat China hard gaat optreden tegen Bitcoin-miners en met de recente opmerkingen van Elon Musk omtrent het energieverbruik die vrijkomt bij het delven van de koningsmunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!