Bitcoin koers analyse

Bitcoin is momenteel zwaar ondergewaardeerd, aldus analist

De welbekende cryptocurrency-analist Will Clemente heeft in een recente podcast met Anthony Pompliano aangegeven dat Bitcoin (BTC) enorm oversold is op basis van on-chain-statistieken. Hij benadrukte tevens dat hij signalen in de keten ziet die aangeven dat langetermijnhouders de dip agressief kopen.

“Wat we echt zien, is dat alle munten die worden verkocht, afkomstig zijn van zeer jonge portemonnees … Veel van de verkopen zijn afkomstig van de kortetermijnhouders … Het belangrijkste om hier naar te kijken zijn de kortetermijnhouders, en dit is een proces dat vorige week begon en werden gecompenseerd door aankopen van langetermijnhouders. De kortetermijnhouders [verkopen] compenseerden de [aankopen] van langetermijnhouders in de afgelopen drie of vier weken, maar nu begint dat om te draaien in het voordeel van langetermijnhouders.

Clemente kijkt ook naar een specifieke on-chain-statistiek die hem vertelt dat marktdeelnemers BTC beginnen te accumuleren terwijl het leidende cryptocurrency rond het niveau van $30.000 zweeft.

“De statistiek die ik daar heb ingevoerd, wordt de verandering van de nettopositie van de beurs genoemd, en dat is de verandering van 30 dagen in het beurs-saldo van 30 dagen geleden tot nu. Dat was ver omhoog toen we verkochten, maar het is de afgelopen twee tot drie weken gedaald. Maar nu kwam hij eindelijk in de rode zone terecht. Dat toont negatieve beurs-stromen die accumulatie tonen omdat mensen munten van beurzen halen.”

Volgens Clemente suggereren de on-chain signalen dat Bitcoin zich nog steeds midden in een bullmarkt bevindt, aangezien langetermijnbeleggers de koningsmunt blijven bijkopen.

“Bitcoin is zwaar ondergewaardeerd in de ogen van ervaren marktdeelnemers en ze beginnen BTC met korting te kopen. Als je in een asset als deze zit, moet je kijken naar de mensen die al heel lang op [de markt] zijn: wat ze doen, hoe ze zich gedragen. Dit laat allemaal zien dat de mensen die het langst op de markt zijn, nu heel veel kopen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN