PlanB schetst een bullish “worst case scenario” voor de Bitcoin koers

We kunnen wel stellen dat de Bitcoin koers er op dit moment niet erg positief uit ziet. Dit heeft voornamelijk te maken met het hardhandige optreden van China tegen Bitcoin-mining, waarbij het belangrijkste mining-centrum van Sichuan werd aangepakt.

Door deze ontwikkeling in het Aziatische land, is er angst in de markt ontstaan en dit heeft op zijn beurt weer geleid tot een fikse daling van de nummer één cryptocurrency. De Bitcoin koers is op het moment van schrijven gedaald tot $32.700. Daarnaast is de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), gedaald tot $1950.

De bekende Nederlandse analist, PlanB, is over het algemeen bullish over de koningsmunt, echter beseft hij zich ook dat het er momenteel niet goed uitziet. Hij heeft echter wel een opvallend positieve voorspelling gedaan, wat volgens hem een “worst case scenario” is voor de Bitcoin koers.

De analist, die bekend staat als de eerste die het stock-to-flow-model op Bitcoin toepast, wijst op de zorgen van Elon Musk over het energieverbruik van Bitcoin-miners en het harde optreden jegens Chinese miners als de twee oorzaken voor de grote correctie.

Met behulp van zijn stock-to-flow-model, on-chain-gegevens en prestaties uit het verleden, schetst PlanB dit jaar zijn opmerkelijk bullish “worst cast-scenario” voor BTC. Hij gaf aan dat de Bitcoin koers waarschijnlijk in augustus boven $47.000 zal stijgen. In september ziet hij een verschuiving naar beneden, met een positie van BTC boven $43.000.

In oktober denkt PlanB dat de Bitcoin koers snel zal stijgen en $63.000 zal bereiken. Hij voorspelt dat de rally de rest van het jaar zal voortduren, waarbij Bitcoin maar liefst $98.000 in november en $135.000 in december bereikt. Hij tweette tevens de volgende grafiek:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!