CryptoCoinTalk: Bitcoin koers ziet er sterk uit en $48.000 in zicht

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Zomerse temperaturen, de zon die volop schijnt, een winnend Nederlands elftal op het EK en steeds minder coronamaatregelen. We gaan de goede kant op! Als ook de cryptomarkt nog even meewerkt is het feest helemaal compleet. Er is natuurlijk maar één coin in deze markt die een feestje in de cryptomarkt kan maken of breken en dat is natuurlijk de Bitcoin. Pak er een ijskoude rakker bij, klim in de luie stoel in de tuin en lees hieronder onze verwachting van de Bitcoin koers!

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

Op de weekgrafiek zijn er nog altijd twee levels die het meest belangrijke zijn. Dat zijn de lowest candle close rond $32.200 en de highest candle close rond $38.200. We hebben daar een paar weken tussen bewogen, maar inmiddels hebben we een wekelijkse candle close boven de $38.200 gezien en dat betekent dat we een kant hebben gekozen.

De kans is daarom groot dat we nog even een kleine pullback gaan maken, om vervolgens de weg omhoog te vervolgen. Dit betekent overigens niet dat we helemaal uit de problemen zijn, maar dat de kans op korte termijn bullish momentum groot is. Waarom we nog niet uit de problemen zijn lees je bij de daggrafiek.

Bitcoin

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien hoe we een lower low hebben neergezet, maar daarna dus wel het bearishe idee hebben geïnvalideerd door een higher high neer te zetten. Na een higher high mag je een higher low verwachten en daarom zou het dus kunnen dat we nog eenmaal een stukje dieper gaan zakken richting de $37.368-$35.474. Dit is de dagelijkse support zone en is een logische plek voor een higher low.

Wij zijn met de Educatiegroep al deels in onze orders gevuld, maar met een beweging in die zone zouden wij volledig in de long positie kunnen komen. Vanuit daar zouden we een stijging kunnen gaan zien richting op z’n minst de $45.000. Het belangrijkste prijsgebied is de $48.777-$51.500.

Het is even afwachten wat voor prijsactie we daar kunnen gaan verwachten. Als we daar hard afwijzen zouden we vervolgens een heel stuk dieper kunnen gaan zakken. Komen we daar voorbij komt de high op $58.918 in beeld. Een dagelijkse candle close daarboven en dan gaan wij uit van een nieuwe all time high. Vooralsnog is het nog niet zover en bekijken we het rustig stap voor stap.

Bitcoin

Conclusie

Kortom, op de korte termijn ziet de Bitcoin koers er prima uit. We zouden dus mogelijk nog een stukje kunnen gaan zakken, maar de kans is groot dat we daarna de weg omhoog gaan vervolgen. De echte test ligt dus nog een stuk hoger op $48.777-$51.500. Het is nog te vroeg om verdere conclusies te trekken en we bekijken het daarom van dag tot dag en van level tot level.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!