Grote hedgefondsen verwachten in de komende vijf jaar cryptocurrencies te kopen

We weten allemaal dat cryptocurrencies steeds populairder geworden zijn bij grote instellingen en particulieren. Nu is echter duidelijk geworden dat traditionele hedgefondsen nu ook een groeiende belangstelling tonen voor de ontluikende markt, aangezien een overgrote meerderheid (98%) van de bestuursleden binnen de komende vijf jaar investeringen in de markt verwacht. Dit volgens een recent onderzoek van het Nederlandse beheerbedrijf Intertrust Group.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 100 chief hedge fund financial officers (CFO’s) in Noord-Amerika, Europa, het VK en Azië. Het toonde aan dat ze gemiddeld 7,2% van hun investeringsposities in cryptocurrencies verwachten.

Dit aantal is aanzienlijk hoger in Noord-Amerika, waar hedgefondsen verwachten gemiddeld 10,6% van hun bezit in digitale activa te investeren. In Noord-Amerika, Europa en het VK zeiden alle respondenten dat de omvang van hun crypto-investeringen ten minste 1% van hun portefeuille zou omvatten, terwijl ongeveer één op de zes van alle respondenten verwacht ten minste 10% te investeren.

Daarnaast gaven drie respondenten aan dat zij bereid zijn om meer dan 20% van hun bezit aan cryptocurrencies toe te wijzen.

Bron: Intertrust Group

Hoewel het onderzoek wees op “een grote verschuiving in de belangstelling van reguliere hedgefondsen voor digitale activa”, zullen fondsen nieuwe aanpassingen moeten maken om in deze activaklasse te beleggen.

Jonathan White, het wereldwijde hoofd van de verkoop van fondsen bij Intertrust Group, wees op uitdagingen in verband met veilige bewaring van digitale activa en operationele controles rond crypto-investeringen. Hij gaf het volgende aan:

“Als één op de zes verwacht meer dan 10% in crypto te investeren, dan moet één op de zes voorbereid zijn op die investering.”

Hoewel het exacte bedrag dat door traditionele hedgefondsen wordt geïnvesteerd onduidelijk is, hebben verschillende vooraanstaande beleggers al een deel van hun portefeuilles toegewezen aan digitale activa. Deze omvatten Brevan Howard Asset Management en Rothschild Investment, die samen meer dan $11 miljard aan totale activa onder beheer hebben.

Een andere prominente figuur op Wall Street in de cryptocurrency-markt, is Paul Tudor Jones. De miljardair hedgefondsmanager kocht vorig jaar zijn eerste Bitcoin en zei onlangs dat hij zijn beleggingsportefeuille wil diversifiëren met 5% aan BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!