Mexico en Panama ook druk bezig met legaliseren van Bitcoin

Mexicaanse senatoren, Eduardo Murat Hinojosa en Indira Kempis, hebben misschien een voorsprong in de legalisatierace van Bitcoin (BTC), maar er kan nog veel gebeuren vóór de officiële aankondiging van de status van wettig betaalmiddel. Er zijn namelijk verschillende andere Latijns-Amerikaanse landen die ook druk bezig zijn om de koningsmunt zo snel mogelijk te legaliseren.

Mexico is dichtbij

Mexicaanse regeringsfunctionarissen zijn al bereid om crypto-regulering voor te stellen aan de Kamer van Afgevaardigden, terwijl functionarissen uit Panama zich voorbereiden om de kwestie in de Nationale Assemblee aan de orde te stellen.

De twee Mexicaanse senatoren die voorstander zijn van Bitcoin zullen naar verwachting op korte termijn hun voorstel presenteren aan de Kamer van Afgevaardigden, zei Kempis in haar tweet, waarmee ze bevestigt dat zij de vleugelmannen zal zijn in het ultieme Bitcoin-adoptieplan, aanvankelijk aangekondigd door Eduardo Murat Hinojosa.

Om de crypto-regelgeving in Mexico te veranderen, moeten de twee senatoren de huidige fintech-wet aanvechten, die twee soorten bedrijven reguleert, namelijk elektronische betalingsinstellingen (EPI’s of uitgevers van elektronisch geld) en crowdfunding-instellingen. Volgens de huidige wet mogen beide soorten instellingen werken met cryptocurrencies die zijn geautoriseerd door de Bank of Mexico.

Panama kan natuurlijk niet achterblijven

Ondertussen kondigde Gabriel Silva, een congreslid in The National Assembly of Panama, op Twitter zijn voornemen aan om een wetgeving voor te stellen die Bitcoin en cryptocurrencies omarmen. Hij zei het volgende in zijn tweet:

“Dit is belangrijk. En Panama kan niet achterblijven. Als we een echte hub voor technologie en ondernemerschap willen zijn, moeten we cryptocurrencies ondersteunen.”

Hij voegde hieraan toe dat hij zal werken aan het voorbereiden van een voorstel om te presenteren aan de Nationale Assemblee van Panama.

Andere Latijns-Amerikaanse landen doen ook mee in de race

Naast Panama en Mexico doen ook andere Latijns-Amerikaanse landen mee aan de ultieme Bitcoin-adoptierace met hun eigen vertegenwoordigers die klaar staan ​​om de huidige regelgeving uit te dagen.

De mannen die druk bezig zijn, zijn Fabio Osterman en Gilson Marques voor Brazilië, Jehudi Castro-Sierra voor Colombia, Carlitos Rejala voor Paraguay en Francisco Sánchez voor Argentinië.

We zijn benieuwd hoeveel van deze landen uiteindelijk ook over zullen gaan naar het goedkeuren van de voorstellen en welke kansen hier precies uit gaan komen. We houden jullie dan uiteraard hiervan op de hoogte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!