Cryptocurrency nieuws

Deze nieuwe cryptocurrency moeten jullie in de gaten houden, volgens Coin Bureau

De oprichter van het populaire YouTube-kanaal Coin Bureau heeft in een recente video een cryptocurrency besproken die net op de markt is verschenen met een enorme marktkapitalisatie van $400.000.000, genaamd Mina Protocol (MINA).

Het nieuwe crypto-project, dat aan het begin van de maand werd gelanceerd, is er eentje die crypto-investeerders in de gaten moeten houden, volgens de host van Coin Bureau. Hij gaf namelijk aan dat de nieuwe blockchain van Mina Protocol één van de beste technologieën in de markt heeft.

Mina streeft ernaar om, in tegenstelling tot andere blockchains, voor altijd een eindige grootte te blijven, zich aan te passen en te groeien zonder meer gegevens in beslag te nemen. Guy, de pseudonieme host van Coin Bureau, gaf het volgende aan:

“Mina Protocol is misschien wel de lichtste blockchain ter wereld, maar het heeft enkele van de zwaarste technologie die je kunt hebben in cryptocurrency. Het begrijpen van zero-knowledge-proof is niet eenvoudig. En het feit dat Mina een nog geavanceerdere versie daarvan gebruikt, maakt het een objectief moeilijk project voor de gemiddelde persoon om te begrijpen. De blockchain van Mina is 22 kilobyte groot omdat het slechts een digitale momentopname is van de hele blockchain.”

Guy ging verder met benadrukken dat Mina’s relatief lage marktkapitalisatie en haar banden met Coinbase Ventures, wat de kans zou kunnen vergroten dat de toonaangevende Amerikaanse beurs de munt zal vermelden, een groot signaal is dat de munt veel potentie heeft.

Hoewel de ingestelde grootte van Mina de blockchain schaalbaar, veilig en gedecentraliseerd zou moeten maken, waarschuwde Guy echter wel dat de munt inflatoir is en dat Mina in sommige opzichten tekortkomingen kan hebben op het gebied van decentralisatie.

“De kleine omvang van Mina’s blockchain maakt het theoretisch schaalbaar, veilig en gedecentraliseerd. Op dit moment lijkt Mina niet erg schaalbaar. Het lijkt niet erg veilig en je zou zelfs kunnen beweren dat Mina ook niet zo gedecentraliseerd is. Dit hangt allemaal af van welke definitie je gebruikt.

Mina vergelijkt zijn blokproducenten met Bitcoin-miners en zijn verificateurs met Bitcoin-nodes. Omdat Mina veel van beide heeft, is het gedecentraliseerd. Er is echter één probleem en dat is dat dit valse equivalenties zijn. De archief-nodes van Mina lijken veel meer op Bitcoin-miners en vooral Bitcoin-nodes, wat nog belangrijker is…

Hoewel ik er zeker van ben dat Mina meer dan één archief-node heeft, als ze allemaal Mina’s blockchain-geschiedenis opslaan in Google Cloud, dan is dat een single point of failure.”

Wat vinden jullie van Mina Protocol? Hebben jullie de munt in bezit of zijn jullie van plan om hem te kopen? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN