CFTC-commissaris spreekt zich hard uit tegen DeFi

Een commissaris van de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CTFC) heeft zich onlangs uitgesproken tegen derivatenmarkten in de gedecentraliseerde finance (DeFi) -markt.

Dan Michael Berkovitz, die op 24 april 2018 door president Trump werd voorgedragen als commissaris van de Commodity Futures Trading Commission, gaf gisteren het volgende aan in een keynote toespraak:

“Niet alleen denk ik dat niet-gelicentieerde DeFi-markten voor afgeleide instrumenten een slecht idee zijn, ik zie ook niet in hoe ze legaal zijn onder de Commodity Exchange Act (CEA).”

De CTFC-commissaris ging verder met zich hard uitspreken over de markt en gaf een gebrek aan bescherming binnen de DeFi-markt aan als het grootste gevaar, vooral in vergelijking met het bredere Amerikaanse financiële systeem, dat hij beschreef als de “meest effectieve en efficiënte markten voor kapitaalvorming en risicobeheer ter wereld”.

Berkovitz voegde eraan toe dat één van de belangrijkste redenen achter het succes van het Amerikaanse financiële systeem de robuuste wettelijke bescherming is die beleggers genieten wanneer ze hun geld op Amerikaanse markten beleggen en, belangrijker nog, dit via tussenpersonen doen. De DeFi-wereld, volgens Berkovitz, is precies het tegenovergestelde hiervan.

Volgens Berkovitz is er een lange lijst van problemen die het huidige DeFi-systeem niet adequaat aanpakt. Hij zei het volgende:

“Er is geen tussenpersoon om markten te controleren op fraude en manipulatie, het witwassen van geld te voorkomen, gestorte fondsen veilig te stellen, de prestaties van de tegenpartij te verzekeren of klanten te helpen wanneer processen mislukken.”

Berkovitz ging verder met te zeggen dat DeFi een “Hobbesiaanse marktplaats is waarbij iedereen voor zichzelf zorgt”, waarbij het woord ‘Hobbesiaans’ verwijst naar het werk van Thomas Hobbes, een 17e-eeuwse politieke denker die de natuurlijke mens zag als iemand die gedreven werd door egoïsme en extreme concurrentie. De enige manier om een ​​samenleving rond zo’n wezen op te bouwen, was door een grote centraliserende opzichter te implementeren, wat hij uitlegde in zijn beroemdste werk Leviathan.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!