TradePremium: Ethereum lijdt door twijfelende Bitcoin

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers lijkt nog niet klaar voor een nieuwe run, integendeel, steeds meer twijfelachtige signalen manifesteren zich. Uiteraard zal dit ook effect hebben op de Ethereum koers. We gaan eens kijken wat dit kan betekenen voor de nummer twee cryptocurrency. Laten we de grafieken erbij pakken!

Ethereum koers weekgrafiek

Zoals altijd starten we op de weekly timeframe. Daar kunnen we weinig nieuwe spannende dingen vertellen. Support en resistance zones blijven allemaal dezelfde. Wat konden we allemaal terugvinden? Ons eerste aan te vallen level ligt nog steeds op $3011. Boven $3011 krijgen we ook dezelfde 2 resistances zones die we herkennen op $3978 en $4362.

Onder ons bij de support herkennen we ook nog steeds 4 zones, 2 om te gaan vasthouden en 2 om ons te gaan opvangen. Ideaal willen we candle closes boven $2042 krijgen met wicks tot de zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden. Een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042.

Wat kunnen we dan wel nieuw opmerken op de weekly? Wel als we wat trendlijnen verplaatsen zien we een 2 gecreerde uptrend, waar we op moment van schrijven langs beide kanten een reactie op hebben gehad. Welke zal zich als sterkste manifesteren? Op vlak van volume op de weekly lijkt het er iets beter uit te zien. Volume uit de neerwaartse beweging neemt nog steeds af.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Ook op daily ben ik verplicht om met alle levels in herhaling te vallen. Zeer veel zijwaartse prijsactie waardoor geen key zones zijn aangevallen. Die key zones haalde we afgelopen week aan van $2295 tot $2078 en daaronder van $1711 tot $1676, als support levels. En naar de andere kant toe als weerstand van $3280 tot $3550, het kleiner level tussenin op $3856, op weg naar onze 2de grotere zone van $4180 tot $4375. Wel zien we een mooi patroon uitspelen op de daily wat wel wat bearish getint is.

Zoals jullie op de bijgevoegde chart kunnen zien vormt zich een mooie bear penant of flag. Speelt deze negatief uit en nemen we daar de conservatieve target van komt dit mooi overeen met onze voorgenoemde levels maar nemen we daar de overmeten target bij kijken we al eerder naar de regionen rond $1000. Ook op daily zien we het volume nog steeds mooi in compresie. Zien we een mooie toename in volume, in combinatie met een uitbraak uit de triangle, dan zullen we er alweer wat wijzer van worden. Tijd voor een conclusie dus.

Bron: TradingView

Conclusie

Iedereen die al langer met cryptocurrencies bezig zijn weet dat alles valt en staat bij de bewegingen van Bitcoin, ook ditmaal lijkt me dit niet anders te gaan zijn. We zijn er ons van bewust dat Bitcoin zich op een make or break level bevindt, wat dus indirect ook voor Ethereum zorgt voor een make or break level. Een afwachtende houding is dus van belang, maar wees klaar om in te spelen op de beweging die gaat komen.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!