Square gaat, samen met Blockstream, werken aan duurzame Bitcoin-mining-faciliteit

Sinds Elon Musk zich negatief uitgesproken heeft over het energieverbruik van Bitcoin-mining, hebben verschillende bedrijven/personen nieuwe initiatieven aangekondigd om het proces minder vervuilend te maken. Nu heeft echter een andere grootheid in de cryptocurrency-markt – namelijk de CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey – aangekondigd dat Square samen is gaan werken met Blockstream om een ​​nieuwe Bitcoin-mining-faciliteit op zonne-energie te creëren.

Volgens een aankondiging van Blockstream werkt de organisatie samen met de betalingsgigant in een poging om een ​​schaalbaar en duurzaam Bitcoin-mining-proces te ontwikkelen. Het zei het volgende in de aankondiging:

“Square is van plan $5 miljoen in de faciliteit te investeren, waarbij Blockstream de infrastructuur en expertise levert om het project te bouwen en te beheren. De faciliteit zal een proof-of-concept zijn voor een Bitcoin-mining-faciliteit met 100% hernieuwbare energie op grote schaal, waarbij de economische aspecten van het plan – inclusief operationele kosten en ROI – openbaar worden gemaakt.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Het ging verder met:

“Hoewel we weten dat veel mining-activiteiten over de hele wereld, waaronder die van ons, al afhankelijk zijn van hernieuwbare energie (omdat dit de meest kosteneffectieve stroomvoorziening is), hopen we dat het open en transparante karakter van dit project een model zal worden dat andere bedrijven van kan leren. We hopen aan te tonen dat een hernieuwbare mining-faciliteit in de echte wereld niet alleen mogelijk is, maar ook empirisch bewijzen dat Bitcoin de wereld versnelt naar een duurzame toekomst.”

Zoals eerder aangegeven komt de samenwerking op een moment dat gesprekken over de milieu-impact van cryptomining de markt blijven beïnvloeden. Zo heeft Shark Tank-investeerder Kevin O’Leary zich ook uitgesproken over zijn wens om uitsluitend te investeren in crypto-activa die worden gewonnen met hernieuwbare energie. Hij verklaarde verder dat zijn netwerk van institutionele beleggers zich zorgen maken over zogenaamde “bloedmunten”.

“Ik heb zeker mijn belangen verschoven. Ik bezit geen willekeurige ETF’s met bloedmunten erin. Ik ken de voorzienigheid van waar mijn munten nu worden gedolven. Ik probeer nu een raad van duurzaamheid te organiseren. Zeker, waar ik zal investeren in de bedrijven die wel duurzame mandaten stellen, zullen zij degenen zijn waarin ik investeer, en ik zou ze graag willen laten zien aan de industrie omdat wij om duurzaamheid geven.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!