MicroStrategy is van plan om $400 miljoen aan Bitcoin te kopen

MicroStrategy Inc. (Nasdaq: MSTR) heeft maandag aangekondigd dat het van plan is om $400 miljoen aan “senior beveiligde obligaties met vervaldag 2028” aan te bieden in een privé-aanbod aan gekwalificeerde institutionele kopers. Het kondigde het als volgt aan:

“De obligaties zullen volledig en onvoorwaardelijk worden gegarandeerd op senior verzekerde basis, hoofdelijk, door MicroStrategy Services Corporation, een volledige dochteronderneming van MicroStrategy, en bepaalde dochterondernemingen van MicroStrategy die kunnen worden gevormd of verworven na de afronding van het aanbod.”

Het bedrijf legde verder uit dat “de obligaties en de bijbehorende garanties, op senior verzekerde basis met de bestaande en toekomstige senior schulden van MicroStrategy, zullen worden gedekt door effecten rente op vrijwel alle activa van Microstrategy en de borgstellers, inclusief eventuele Bitcoin of andere digitale activa verworven op of na de sluiting van het aanbod.”

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

“Bestaande Bitcoins, evenals Bitcoins en digitale activa die zijn verkregen met de opbrengst van bestaande Bitcoins” zullen echter niet worden gebruikt om de obligaties te verzekeren, verduidelijkt MicroStrategy, met uitwerking:

“De bestaande ongeveer 92.079 Bitcoins van MicroStrategy zullen worden gehouden door een nieuw gevormde dochteronderneming, MacroStrategy LLC. MicroStrategy is van plan de netto-opbrengst van de verkoop van de obligaties te gebruiken om extra Bitcoins te verwerven.”

Tegen de huidige prijs van Bitcoin van $35.700 op het moment van schrijven, zou MicroStrategy’s $400 miljoen meer dan 11.075 BTC verwerven. Dat betekent dat de cryptocurrency-voorraad van het bedrijf zou groeien tot meer dan 100.000 Bitcoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!