Twitter CEO hint naar potentiële ontwikkeling van Bitcoin-hardwarewallet

De bekende CEO van Twitter en Square, Jack Dorsey, heeft aangegeven dat hij de ontwikkeling van een Bitcoin-hardwarewallet overweegt. Dorsey, zei het schreef dat zo’n productlancering nog geen uitgemaakte zaak is, terwijl hij een preview van het concept gaf in een Twitter-thread. Hij tweette het volgende:

“Square overweegt een hardwarewallet voor Bitcoin (BTC) te maken. Als we het doen, zouden we het volledig in het open bouwen, van software- tot hardwareontwerp en in samenwerking met de gemeenschap. We willen dit denken op de juiste manier in gang zetten: door enkele van onze leidende principes te delen.”

Dorsey ging verder met aan te geven dat de portemonnee mogelijk is geïntegreerd met de Cash App van Square, dat zijn Bitcoin-verkopen heeft zien groeien tot een lucratieve inkomstenstroom. Hij benadrukte echter ook layer-2-technologie als een potentieel gebied voor ontwikkeling in de context van de portemonnee:

“Layer-2 is essentieel voor groei. De grootte orde van de groei die we ons voorstellen, vereist een mix van bewarende, off-chain en tweedelaagse oplossingen waarmee mensen “van 0 af kunnen”. Welke technische investeringen kunnen naadloze, schaalbare , L2 native ondersteuning voor een hardware wallet ondersteunen?”

Uiteindelijk liet Dorsey het open of en in welke context dan ook Square verder zou gaan met het project, maar hij gaf aan dat het Square-team naar de Bitcoin-gemeenschap zou luisteren voor input:

“Daarmee zullen @jessedorogusker, ik en het team luisteren en het gesprek voortzetten. En we zullen een speciaal Twitter- en github-account opzetten als we besluiten om te bouwen. We zullen deze thread bijwerken met die informatie wanneer we klaar zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!