Norton gaat Ethereum-mining mogelijk maken via Norton Crypto

Het moederbedrijf van de wereldwijd bekende antivirussoftware Norton AntiVirus, NortonLifeLock, heeft een nieuwe functie aangekondigd waarmee het gebruikers van zijn Norton 360-platform Ethereum laat minen. Volgens het officiële persbericht zal de nieuwe functie, met de toepasselijke naam Norton Crypto, geselecteerde gebruikers van Norton 360 uitnodigen om Ethereum te gaan minen.

De CEO van NortonLifeLock, Vincent Pilette, legde verder uit dat de nieuwe mining-functie de klanten van het bedrijf een veilige manier zal bieden om digitale activa te delven met behulp van een merk dat ze vertrouwen. Gagan Singh, de Chief Product Officer bij NortonLifeLock, voegde er aan toe dat gebruikers met Norton Crypto de inactieve tijd op hun pc gemakkelijk kunnen omzetten in een mogelijkheid om met slechts een paar klikken Ethereum te delven.

Norton Crypto gaat tevens een stap verder door een eigen portemonnee-service aan te bieden, waardoor het risico van mogelijk verlies van een persoonlijke harde schijf met Ethereum-inkomsten wordt weggenomen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Binance-GIF.gif

Het team van Norton Crypto legde de werking van de portefeuilleservice als volgt uit:

“Inkomsten worden gewoonlijk rechtstreeks opgeslagen op de harde schijven van miners, waar hun digitale portemonnee verloren kan gaan als deze faalt.

Norton Crypto biedt consumenten een veilige, betrouwbare manier om Ethereum te minen zonder zichzelf en hun apparaten voor deze valkuilen te openen. Zodra cryptocurrency is verdiend, kunnen klanten inkomsten volgen en overboeken naar hun Norton Crypto Wallet, die is opgeslagen in de cloud, zodat deze niet verloren kan gaan door een defecte harde schijf.”

Zoals gezegd zal de service in eerste instantie beschikbaar zijn voor geselecteerde klanten, echter kondigde het bedrijf ook aan dat de dienst in de komende weken beschikbaar zal worden voor alle Norton 360-klanten. Het team wees er echter wel op dat Norton 360-klanten mogelijk bepaalde pc-hardware nodig hebben om de nieuwe service te gebruiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!