Internationaal Olympisch Comité gaat NFT’s uitbrengen

De afgelopen tijd zijn non-fungible tokens (NFT’s) flink in populariteit gestegen. De gekte omtrent de ontluikende markt is echter sindsdien weer wat bekoeld, hoewel de markt nog steeds blijft groeien. Dit heeft dan ook de interesse van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) getrokken, aangezien duidelijk is geworden dat het comité naar de lancering kijkt van zijn eigen sport-NFT’s.

Volgens het laatste rapport van Bloomberg is het IOC bereid om “digitale versies van verzamelbare en verhandelbare Olympische spelden” van beroemde mascottes en posters te verkopen. Daarnaast werkt het ook aan een digitale entertainmentervaring met een Olympisch thema, bestaande uit NFT Olympic Wins en andere crossplay multiplayer-videogames in samenwerking met nWay.

Net als de fysieke tegenhanger, zullen de op NFT gebaseerde digitale Olympische spelden dezelfde kenmerken van authenticiteit, schaarste en herkomst hebben, die deel uit zullen maken van de Olympic Heritage Collection.

Verzamelaars kunnen deze unieke en officieel gelicentieerde NFT Olympic Pins krijgen op de nWay-marktplaats vanaf 17 juni 2021. Bovendien kunnen ze ze ook gratis verdienen door een competitief videospel met een Olympisch thema te spelen dat is verbonden met nWayPlay.

De in San Francisco gevestigde game-ontwikkelaar nWay bouwt competitieve multiplayer-games voor mobiel, pc en consoles. Over deze samenwerking zei Taehoon Kim, CEO van nWay het volgende:

“We zijn vereerd om samen te werken met het IOC om de NFT Olympic Pins Collection voor het eerst naar de nWayPlay Marketplace te brengen. We hebben onze ervaring als game-ontwikkelaars gebruikt om hoogwaardige 3D-modellen met animatie en visuele effecten te integreren om echt premium NFT’s te creëren.”

De videogames met een olympisch thema zullen vlak voor de Olympische Winterspelen in Peking 2022 beschikbaar zijn op nWay.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!