Cryptocointalk

CryptoCoinTalk: de Bitcoin koers ligt in consolidatie, maar is een uitbraak aanstaande?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De Bitcoin koers ligt in consolidatie en dat is goed te zien in de altcoinmarkt. Hier en daar zien we prima herstel plaatsvinden. Niet geheel vreemd na de recente extreme dalingen die we in de hele markt gezien hebben, als gevolg van een forse Bitcoin daling van zo’n 54% vanaf de top. We gaan vandaag opnieuw een blik werpen op de markt om te kijken of we deze ‘relief’ in de markt kunnen doorzetten.

Gemakkelijk en snel Bitcoin kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Weekgrafiek Bitcoin koers

De weekgrafiek van de Bitcoin koers ziet er vooralsnog aardig uit. Er zijn twee levels die van belang zijn en dat is de wekelijkse support op $32.247 en de wekelijkse resistance op $38.160. Zo lang we daartussen blijven bewegen blijven we rangen/consolideren en gebeurt er weinig. Een wekelijkse candleclose onder de support activeert het korte termijn bearish scenario en een wekelijkse candleclose boven de resistance activeert het korte termijn bullish scenario.

Bitcoin koers

Daggrafiek Bitcoin koers

Op de daggrafiek heb ik even de meest interessante prijsgebieden gemarkeerd. De wekelijkse levels hebben we zojuist besproken en op de daggrafiek zijn de dagelijkse supportzone op $30.339-$32.438 en de dagelijkse resistance op $40.600 het meeste van belang.

Als we een dagelijkse candleclose boven $40.600 krijgen neemt de kans aanzienlijk toe dat we meer gaan stijgen met de Bitcoin koers. Dan komen de resistance gebieden op $48.811-$51.586 en $54.336-$56.755 in beeld. Als we een dagelijkse candleclose boven de $58.886 krijgen ga ik er vanuit dat we een nieuwe all time high op de Bitcoin koers gaan zien.

Bitcoin koers

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Natuurlijk kunnen we verder inzoomen en dan op zoek gaan naar eerdere trendindicaties. Ik heb op de Bitcoin koers even de swing high en de swing low gemarkeerd. Alles wat daartussen gebeurt is ruis en niet heel relevant. Een 4-uur-candleclose boven de swing high op $40.500 zal een sterk teken zijn dat we meer upside gaan zien.

Een 4-uur-candleclose onder de swing low op $33.000 zal een sterk teken zijn dat we meer downside gaan zien. Dat laatste is in mijn ogen iets wat je absoluut niet wil zien als we op de korte termijn bullish willen blijven. Als we namelijk opnieuw de wekelijkse en dagelijkse support gaan opzoeken neemt de kans sterk toe dat we het gaan breken en dan kan het best weleens bloederig gaan worden in de markt.

Bitcoin koers

Conclusie

Kortom, de Bitcoin koers ziet er aardig uit, maar de koers moet echt nog werk gaan verrichten om het bullish idee in stand te houden. Vooralsnog hebben we geen keuze gemaakt en is het vooral afwachten wat de Bitcoin koers gaat doen. Wees daarom ook voorzichtig met de hoeveelheid exposure die je in de markt hebt.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN