Crypto zal het hele financiële systeem overnemen, aldus Charles Hoskinson

In een nieuwe video deelde Cardano-oprichter Charles Hoskinson zijn mening over het huidige cryptolandschap en legde hij uit waarom de opkomende industrie een dominante kracht zal worden die veel van de problemen van het huidige financiële systeem aan zal pakken. Hij zei het volgende:

“[Crypto] is de industrie die het tegengif is voor de excessen, corruptie en vriendjespolitiek die we hebben gevonden. Dit is een industrie van frustratie die nu is vervangen door een industrie van creativiteit en innovatie. We gaan de wereld veranderen; het is gewoon zo simpel. We hebben geen toestemming gevraagd. We zijn hier gekomen en we gaan het samen voor elkaar krijgen. En er zijn nu gewoon te veel mensen. De markten zijn simpelweg te groot. De innovatie is simpelweg te groot. Het gaat gebeuren. Het is niet langer de vraag of, het is wanneer en hoe deze dinosauriërs een manier zullen vinden om te overleven in deze nieuwe wereldorde.”

Hoskinson benadrukte dat, hoewel crypto nog in de kinderschoenen staat, hij de industrie snel volwassen ziet worden. Hij gaf ook zijn kijk op de komende 10 jaar af en beweerde dat crypto de controle zal nemen over de meeste financiële operaties die we vandaag gebruiken:

“In de komende 10 jaar zal er meer vooruitgang zijn in het monetaire beleid van onze sector dan de laatste 100 jaar van centrale banken.

In de komende 10 jaar zal er meer vooruitgang zijn op het gebied van financiële engineering, de constructie van financiële producten en de markten waarop ze worden verhandeld dan in de afgelopen 100 jaar van Wall Street, en Engeland, en Tokio, en alle andere plaatsen in de wereld gecombineerd.

In de komende 10 jaar zal er 24 uur per dag, 7 dagen per week meer welvaart op cryptorails worden verplaatst dan via de BIS (Bank for International Settlements), en via de vaste protocollen en al deze andere dingen dat zijn de belangrijkste pijlers van de financiële wereld.”

Hoewel de cryptomarkt in de loop van zijn geschiedenis grotendeels is gedicteerd door de bewegingen van Bitcoin (BTC), voorspelde Hoskinson dat projecten zich dit jaar zullen loskoppelen van de koningsmunt:

“In tegenstelling tot de vorige cycli in 2017 en 2018 vergeleken met vandaag waar we ons bevinden, bevinden we ons nu in een situatie waarin we zijn losgekoppeld van Bitcoin, en mensen beginnen te beseffen dat hoewel [Bitcoin] een geweldig experiment was, het niet het end-all-be-all is en dat er meer in de markt zit. En in tegenstelling tot het verleden begint de macro in ons voordeel te werken in plaats van alleen maar dit rare cyclische ding te zijn.”

Hoe denken jullie over de visie van Hoskinson? Zijn jullie het met hem eens of hebben jullie een andere mening? Laat het weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!