TradePremium: wat zijn de volgende stappen van Ethereum?

Allereerst willen we The9to5joke van TradePremium.be bedanken voor deze Ethereum (ETH) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Het was wederom een twijfelachtige week in cryptoland, waarbij de fud nog steeds merkbaar was. Hoe reageerde de Ethereum koers hierop? Laten we het gaan bekijken in de grafieken!

Ethereum koers weekgrafiek

Na de zware drop op de weekly kregen we iets meer ademruimte afgelopen week. We zagen een doorbraak van een bullish trend en we slaagden er nog niet in om de bearish trend te doorbreken. Dat zien we nu wel met een nieuwe candle. Dit betekent echter nog niet dat we al uit de twijfelzone zijn. Wel zagen we afgelopen week een sell-off op de kruising van onze lijnen, in combinatie met onze eerst aangehaalde zone van weerstand op $3011.

Aan onze levels veranderen deze week niet veel, boven $3011 krijgen we ook dezelfde 2 weerstandzones die we herkennen op $3978 en $4362. Ook op het gebied van supports is er weinig nieuws te vertellen. We herkennen nog steeds 4 zones, 2 om te gaan vasthouden, 2 om ons te gaan opvangen. Ideaal willen we candle closes boven $2042 krijgen met wicks tot de zone $1790 tot $1682. Daaronder hebben we nog 2 opvang levels voor als we het niet kunnen vasthouden. Een klein level op $1440 en een zone van $1265 tot $1042. Het volume op de vorige candle nam wat af tegenover de drop, een goed maar zeer vroegtijdig teken.

Bron: TradingView

Ethereum koers daggrafiek

Als we wat inzoomen op de daily zien we daar het volume wel mooi afnemen. Dit kan een mooi signaal zijn om even te gaan pompen richting $3280 om dan zo een langere heraccumulatie of distributie fase te gaan uitspelen. Waarom die $3280? Wel ook op daily verandert er weinig aan onze zones van interesse. We zien 2 groene zones onder ons en 2 rode zones met een klein interim level tussenin boven ons verschijnen.

De eerste weerstand ligt zoals aangehaald rond de zone $3280 tot $3550. Een kleiner level ligt tussenin op $3856 op weg naar onze 2e grotere zone van $4180 tot $4375. Daarbij kennen we dus onze levels om te gaan aanvallen, maar van waar kan die aanval ontstaan?

De eerste groene zone die we mooi hebben vastgehouden en de basis die we op aan het bouwen zijn kunnen we vinden van $2295 tot $2078, met daaronder nog een kleinere opvang zone van $1711 tot $1676 waar we de wick van de drop net niet op uit zagen komen.

Bron: TradingView

Conclusie

Bitcoin zal het voortouw moeten nemen om veel twijfel op de markt weg te nemen. We zitten nog steeds in een bullish patroon op zowel Bitcoin als Ethereum, maar de angst is nog zeer merkbaar.

Volg ook zeker mijn wekelijkse Bitcoin update op woensdag voor Tradepremium.be om ook hierover op de hoogte van te blijven!

TradePremium.be is een community van cryptocurrency liefhebbers, blockchain technology supporters en investeerders die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben, een betrouwbare bron aan informatie en kennis bieden aan onze leden. Volg ons op Telegram door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!