Joe Biden

Snowden noemt Biden’s nieuwe stimulusplan “goed voor Bitcoin”

De wereldbekende klokkenluider Edward Snowden haalde in een recente tweet aan dat het nieuwe stimulusplan van de Amerikaanse president een goede zaak is voor Bitcoin (BTC).

Meer dan 6 biljoen dollar nieuwe stimulus

Eerder deze week legde Joe Biden zijn plan voor om de Amerikaanse economie verder uit het slop te halen. Hij wil daarvoor, volgens een NYT-artikel, het komende decennium meer dan 6 biljoen dollar in de economie pompen. Hij wil daarmee vooral de nationale infrastructuur moderniseren en het sociale vangnet uitbreiden. Het algemene doel is om meer Amerikanen in het comfortabele middenklasse leven te helpen en de Amerikaanse industrie terug competitief te maken tegen de andere grote wereldspelers.

Angst voor stijgende inflatie

Niet alle Amerikanen zijn fan van Biden’s stimulusplan. Met name veel Republikeinse senatoren noemen ze een regelrechte aanval op de koopkracht van de Amerikaanse burger. Hoe meer geld er in het systeem gepompt wordt, hoe minder die zal waard zijn. Wat op termijn enkel voor meer armoede zal zorgen omdat je voor hetzelfde product meer dollars zal nodig hebben. Recente rapporten hebben onder andere namelijk uitgewezen dat de voedselprijzen sterk gestegen zijn.

Critici van Biden’s plannen waarschuwen angstvallig voor een uit de hand lopende inflatie. Jamie Dimon, de CEO van JPMorgan Chase, ‘s werelds grootste fondsenbeheerder, kaartte dit mogelijke probleem aan tijdens een bijeenkomst van een Senaatscommissie. Hij zei:

“Als dat geld wordt verspild, wordt het niet productief besteed, zullen we meer inflatie hebben, minder productiviteit, langzamere groei en de Amerikaanse democratie zal nog meer geloofwaardigheid [in de] ogen van de wereld hebben verloren.”

Jamie Dimon, CEO JPMorgan Chase

Snowden en Bitcoin

Het is niet de eerste keer dat Snowden over Bitcoin tweet. Na de flashcrash van Black Thursday, op 12 maart van 2020, tweette hij dat hij sinds lang nog eens getriggered was om Bitcoin aan te kopen. Hij noemde die plotse prijsdaling “teveel paniek en met weinig reden”.

Bij Bitcoin maximalisten is Snowden niet altijd een graaggezien figuur. Hij haalde al meermaals uit naar sommige tekortkomingen van het netwerk of van de community errond. In een interview vorig jaar herhaalde hij zijn zorg dat Bitcoin-ontwikkelaars te weinig aandacht hebben geschonken aan privacy issues en problemen met de schaalbaarheid. Snowden is dus zeker niet altijd lovend voor de koning van de cryptomunten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN