BeneluxCrypto: Wat zijn de volgende stappen van Polkadot?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Polkadot (DOT) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we weer de enige echte Polkadot koers op het oog. Polkadot is een populair ecosysteem die volgens onze FA de aankomende tijd zal gaan bloeien, in dit artikel zullen we wel enkel focusen op de technische kant. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek Polkadot koers

Het eerste dat opvalt is dat we ons op dit moment bevinden op de fib. 1.618 support. Dit is statistisch gezien een mooie zone voor een potentiele reversal. We zien verder dat we na aanleiding van de dump van  BTCUSDT zelfs de fib 2.0 hebben aangetikt maar daarna vervolgens wel direct weer boven de fib 1.618 terecht zijn gekomen.

We zien ook dat we een key-trendline hebben doorbroken tijdens deze move omhoog vanaf de fib 2.0. Dit is meestal een eerste teken van een potentiele reversal. Nu zitten we wel weer tegen een andere trendline aan, waar we eerder een impulsieve move boven hebben gemaakt maar direct wel weer zijn ondergevallen.

Verder zien we dat we een trend aan het vormen zijn op de RSI, dus ook dat is iets om in de gaten te houden. Op de Mac-D zien we dat we een bearish cross hebben gemaakt en we nu in de bearish zone bevinden. Wat betreft de EMA’s: we bewegen nog steeds onder de EMA 55 en 21, wat dus ook nog vooralsnog bearish is.

Polkadot koers
Bron: TradingView

Daggrafiek Polkadot koers

Wanneer we uitzoomen naar de daily en de fibonacci retracement over een wat langere periode tekenen, zien we dat hier de fib 1.618 de uiterste bottom was en we netjes hebben gebounced naar boven de fib 1.414. Verder valt op de daily op dat dat wicks van de candles erg lang zijn. Dit betekent dat iedere kaars wanneer er een dump was is opgekocht. Alhoewel de trend nog niet overtuigend bullish is.

De Mac-D begint wel langzaam bij te trekken en nadert binnen paar dagen een bullish cross als we zo doorgaan. Ook de RSI begint langzaam maar zeker bij te trekken. Verder zien we dat ook de onderste Bollinger band als support heeft gediend en we nu richting de middelste Bolinger band zullen bewegen. De afgelopen 2 keer dat dit gebeurde, kwamen we in een short-term uptrend terecht.

Polkadot koers
Bron: TradingView

Conclusie

Als we de daily en de 4hr chart naast elkaar nemen krijgen we gemixte signalen. Het is goed mogelijk dat we nogmaals de 15 USDT zone aantikken om zo een double-bottom patroon te vormen en vanaf dat gebied bouncen. Dit hangt uiteraard ook af van hoe BTC/USDT zich zal gedragen. Het bullish scenario zou zijn dat we vandaag en morgen boven de 22 USDT blijven. Dan verwacht ik begin volgende week een continuation van de uptrend.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!