Bitcoin Update

Analist waarschuwt voor aankomende volatiliteit

We hebben de afgelopen weken al heel wat volatiliteit meegemaakt. De Bitcoin koers lijkt zich echter de afgelopen dagen te stabiliseren, maar één bepaalde analist denkt dat het de stilte voor de storm is.

De bekende analist Justin Bennett heeft onlangs aangegeven dat hij verwacht dat crypto-investeerders de komende weken met veel meer volatiliteit te maken zullen krijgen. Daarnaast gaf hij aan dat de recente crash werd veroorzaakt door whales, die nu de mogelijkheid hebben om hun posities te vergroten. Hij zei het volgende:

“De rally van vandaag is leuk om te zien, maar vergeet niet wie BTC zojuist van $65.000 naar $30.000 heeft gebracht. Die instellingen moeten zich nu opstapelen. Dat zal niet in een dag gebeuren. Het kan niet. Hoe kopen ze lager? Ze schudden zwakke handen uit. Verwacht de komende weken meer volatiliteit.”

Dit vermoeden van Bennett lijkt te kloppen, aangezien gegevens van Chainalysis aantonen dat whales vorige week ruim 77.000 BTC hebben gekocht, wat ruim $3,2 miljard vertegenwoordigd op het moment van schrijven.

Terwijl hij aangaf dat Tesla-CEO Elon Musk niet de schuldige was achter de crash in de prijs van Bitcoin, wees Bennett erop dat de paniek, die tot de uitverkoop leidde, werd veroorzaakt door institutionele beleggers:

“Paniekverkopen komen niet zonder paniek voor. Wie veroorzaakte de paniek? Instellingen. Blijkbaar denken sommigen van jullie dat ik het over Elon heb. Hij heeft BTC niet neergehaald. Instellingen deden dat.”

De cryptocurrency-analist voegde eraan toe dat institutionele beleggers het niveau van $28.000 tot $30.000 in de gaten houden voor koopmogelijkheden:

“Als we ons nu in een accumulatiefase bevinden, zullen instellingen de limieten testen rond de $ 30.000, misschien zelfs $ 28.000.”

Bennett stelde ook dat een snelle en aanhoudende opwaartse beweging (V-vormig herstel) van de Bitcoin koers zou kunnen plaatsvinden, maar alleen nadat institutionele beleggers volledig hebben geaccumuleerd.

“De enige manier waarop we een v-vormig herstel krijgen, is als de instellingen het toestaan. Zoals ik gisteren al zei, als ze langer nodig hebben om te accumuleren (waarschijnlijk), blijft BTC laag staan. Iedereen wilde instellingen in het spel. Nou, ze zijn er. Dat betekent dat we ons nu aan hun regels moeten houden.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN