Bitcoin whales kochten vorige week voor meer dan $3 miljard aan BTC

Zoals gewoonlijk hebben grote investeerders, ook wel whales genoemd, weer flink weten te profiteren van de Bitcoin prijs daling van vorige week. Het is namelijk duidelijk geworden dat zij, volgens Chainalysis-hoofdeconoom Philip Gradwell, vorige week 77.000 Bitcoin kochten, een bedrag dat momenteel iets meer dan $3 miljard waard is. Deze data is gebaseerd op Chainalysis’s monitoring van on-chain gegevens.

Vorige week daalde de Bitcoin koers aanzienlijk van $49.000 naar een dieptepunt van ongeveer $30.000. Volgens het rapport van Chainalysis zag deze prijscrash een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin met verlies worden verkocht. Gradwell verklaarde dat 1,2 miljoen bitcoin werd verzonden naar beurzen, met een verlies van 5 – 25%, waarbij zelfs 120.000 BTC werd verplaatst met een verlies van 25% of erger. Hij ging verder met:

“Dit was echter een kleiner aantal Bitcoin dat met verlies werd verzonden dan eind 2017 en half maart 2020 prijscrashes, wat suggereert dat vorige week niet de ergste uitverkoop van houders in de geschiedenis van Bitcoin was.”

Gemeten in Amerikaanse dollars stapelden de verliezen zich echter op. Het rapport meldde dat er vorige week $3,2 miljard met verlies werd verkocht, terwijl de munten pas 4-13 weken eerder waren verworven. In fiat-termen was het “de slechtste week ooit voor Bitcoin-investeerders.”

Het was een soortgelijk beeld voor Ethereum (ETH). Vorige week werd er de grootste hoeveelheid Ether ooit met verlies verplaatst. Het rapport vermeldde dat 22,6 miljoen Ether werd verzonden met een verlies van 5 – 25%. Aan de andere kant merkte Gradwell op dat, “hoewel mensen verliezen op Ethereum hebben geleden, ze procentueel niet extreem groot waren.”

Het rapport ging verder met aangeven dat de prijs van Bitcoin het afgelopen jaar veel dichter bij de gemiddelde aankoopprijs is teruggekeerd. Gradwell merkte op dat de gemiddelde aankoopprijs $37.800 was, een aantal waar Bitcoin onder daalde, maar onlangs weer bovenuit is gebroken.

De econoom zei dat historisch gezien de prijzen voor zowel Bitcoin als Ether vaak zijn teruggekeerd naar deze kostprijs en dat het typisch een bodem biedt, behalve de crypto-winter van 2018.

Voor Ether is de gemiddelde aankoopprijs het afgelopen jaar ongeveer $1.700, een prijs waarnaar tijdens deze crash niet is teruggekeerd. Momenteel is de prijs van Ether met $2.830, wat ongeveer $1.100 hoger is dan kostprijs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!