JPMorgan: Institutionele beleggers ruilen Bitcoin voor goud in

De Bitcoin (BTC) koers is in de afgelopen twee weken flink gedaald en onderzoeksanalisten van de Amerikaanse investeringsbank JPMorgan hebben gezegd dat institutionele investeerders daarom voor het eerst in een half jaar tijd Bitcoin inruilen voor goud.

Eerder dit jaar hebben analisten van JPMorgan hun Bitcoin koersdoel bijgewerkt. De analisten hebben gezegd dat BTC op de lange termijn richting $130.000 kan stijgen. Volgens de analisten zou BTC die richtprijs moeten bereiken “om de totale particuliere investering in goud te evenaren.”

Jamie Dimon: Ik heb geen interesse in BTC

Sindsdien gaan de geruchten dat de Amerikaanse investeringsbank stappen aan het ondernemen is om Bitcoin te ondersteunen en aan te bieden aan zijn zijn institutionele beleggers.

Volgens CNBC heeft CEO Jamie Dimon gezegd dat klanten geïnteresseerd zijn in Bitcoin. Verder merkte Jamie Dimon op dat hij geen BTC supporter is. “Ik geef niet om Bitcoin en ik heb er geen interesse in”, zei hij. Over Blockchain was Dimon echter wel positief, waarbij hij aangaf dat ze er gebruik van maken.

“Blockchain is echt. We gebruiken het”,  aldus Dimon.

Institutionele beleggers gaan terug naar goud

Analisten van JPMorgan meldden dat institutionele beleggers Bitcoin voor goud inruilen. Het is een duidelijk contrast met de bullish cryptomarkt van vorige maand, toen de BTC koers een all time high bereikte van $64.854 op Binance. Ondertussen volgde een waarschuwing van drie Chinese banken en betalingsverenigingen die een verklaring afgaven om de digitale valuta te vermijden.

Volgens JPMorgan zou de huidige reële waarde voor BTC op basis van de volatiliteitsratio tussen Bitcoin en goud een kwart van $140.000 of terwijl $35.000 bedragen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!