“Bitcoin in de reguliere economie is onvermijdelijk”, aldus Noorse miljardair

De Noorse zakenman en miljardair Kjell Inge Rokke heeft gezegd dat het slechts een kwestie van tijd is dat Bitcoin mainstream wordt. Bovendien gelooft hij erin dat Bitcoin miljoenen dollars waard kan worden. Kjell Inge Rokke is voor 70% eigenaar van de industriële investeringsmaatschappij Aker ASA, die eigenaar is van olieproducent Aker BP.

Aker gaat wellicht Bitcoin accepteren

Volgens Rokke is de intrede van Bitcoin in de reguliere economie onvermijdelijk. “De vraag is niet óf, maar wanneer”, zei hij eerder dit jaar in een brief aan aandeelhouders. Aker moet dus ‘met de tijd meegaan’, zei hij. De kans is groot dat Rokke’s enthousiasme voor BTC zal overslaan op Aker. Het bedrijf liet namelijk weten open te staan voor het idee om betalingen in BTC te accepteren, meldde Bloomberg zaterdag.

Oyvind Eriksen, CEO van Aker zei het volgende over Bitcoin:

 “We zijn benieuwd naar deze technologie”

ProBit

Oyvind Eriksen voegde hieraan toe dat het betalingssysteem nog niet is geconfigureerd om cryptocurrency te accepteren, maar merkte op dat “dingen hier heel snel gebeuren.” Daarnaast benadrukte Eriksen dat hij “geen onbekende” is van het idee om betalingen in Bitcoin te ontvangen.

Opmerkingen van Elon Musk hebben niets veranderd

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, heeft de bekende elektrische autofabrikant Tesla Motors aangekondigd dat het BTC-betalingen niet meer zou ondersteunen vanwege zorgen over de milieuvriendelijkheid. De reden achter dit besluit is de bezorgdheid over het energieverbruik van Bitcoin mining. Elon Musk zei:

“We zijn bezorgd over het snel toenemend gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin mining en transacties, vooral steenkool, die de ergste uitstoot heeft van welke brandstof dan ook.”

In reactie op opmerkingen van Tesla en Musk over de milieuproblemen van Bitcoin, bevestigde Aker dat de laatste opmerkingen van Musk “niets hebben veranderd”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!