Tesla-klanten annuleren Cybertruck-bestellingen na Bitcoin nieuws

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, heeft de bekende elektrische autofabrikant Tesla Motors aangekondigd dat het Bitcoin-betalingen niet meer zou ondersteunen vanwege zorgen omtrent de milieuvriendelijkheid. Dit nieuws heeft in eerste instantie voor een hevige reactie gezorgd in de cryptocurrency-markt, echter wist deze vrij snel weer te stabiliseren.

Het nieuws heeft echter ook een groot effect gehad op de geloofwaardigheid van Elon Musk onder Bitcoin-fans. Zo hebben verschillende mensen besloten om hun Cybertruck-bestellingen te annuleren, nadat de miljardair de aankondiging publiceerde.

Als gevolg van deze schokkende aankondiging, hebben verschillende Bitcoin-investeerders woedend gereageerd op social media. De investeerders lijken vooral boos te zijn omdat Musk een dubbele standaard er op nahoudt, aangezien hij wel besluit om Dogecoin te pompen, zonder na te denken over de gevolgen hiervan, terwijl hij nu heel streng naar Bitcoin kijkt en hier selectieve informatie over besluit te verspreiden.

ProBit

Zo dook investeerder en Skill Incubator-oprichter Chris Dunn op Twitter om uit te halen naar Musk en was kritisch over de redenen die de miljardair gaf voor de opschorting van Bitcoin-betalingen. Hij besloot dan ook aan te kondigen dat hij zijn Cybertruck-bestelling heeft geannuleerd.

Toen hij uitlegde waarom hij zijn bestelling annuleerde, zei Dunn:

“Elon zei dat Tesla niet langer Bitcoin als betaling accepteert omdat het ‘hoge kosten met zich meebrengt voor het milieu’.”

“Dit is onjuist en onoprecht. Ik kan niet iemand steunen die altcoins pompt naar niet-geïnformeerde mensen op tv, dan beweert dat Bitcoin het probleem is.

Ik hoop dat Elon en Tesla hun standpunt over Bitcoin heroverwegen. Annuleer tot die tijd alstublieft mijn Cybertruck-bestelling.”

Een andere reactie op de tweet van een andere Tesla-klant ging als volgt:

“Ik heb al mijn respect voor jou verloren. Ik dacht niet dat je na al je gepraat de knie zou buigen. Tesla-bestelling geannuleerd.”

Een ander voegde eraan toe:

“Ik heb vanavond mijn Tri Motor-bestelling geannuleerd en ik was er ook vroeg bij. Totdat Elon die woorden terugdraait, is Tesla dood voor mij.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!