Oprichter van Ethereum is nu officieel miljardair

Vitalik Buterin, de wereldberoemde mede-oprichter van ’s werelds populairste smart contract-platform, Ethereum (ETH), heeft uiteraard ook enorm geprofiteerd van de recente stijging van de Ethereum koers naar boven de $3.000-grens. Zo is duidelijk geworden dat Buterin officieel een crypto-miljardair geworden is.

Buterin maakte zijn persoonlijke ETH-adres bekend in oktober 2018 en merkte op dat het ook donaties aan een goed doel omvat. Momenteel bevat de portemonnee 333.520 ETH, of iets meer dan $1,06 miljard. Hij gaf echter ook aan dat hij nog een aantal andere “relatief kleine” adressen bezit.

ProBit

Uiteraard houdt de gemeenschap de adressen van Buterin nauwlettend in de gaten op transacties, maar Buterin is duidelijk een HODLer. De laatste keer dat hij ETH verkocht was in augustus 2020, toen hij 13.333 ETH verkocht voor $5,2 miljoen, toen was de prijs net onder de $390.

De prijs is sindsdien echter flink gestegen. Op het moment van publicatie wordt ’s werelds grootste altcoin verhandeld voor $3.144, een stijging van 8,6% in de afgelopen 24 uur, met een winst van 36% in de afgelopen zeven dagen, volgens gegevens van CoinGecko.

Door deze stijging is Vitalik Buterin nu de jongste self-made crypto-miljardair ter wereld.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!