Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, wie wordt de winnaar?

De markt is zeker wat afgekoeld na de crash van de cryptomarkt en investeerders houden nu de grote crypto’s Bitcoin (BTC), Ethereum en Dogecoin nauwlettend in de gaten.

Bitcoin herstelde zich van zijn dieptepunt van $47.000 tot $55.000. Bitcoin lijkt zich weer in een periode van consolidatie te bevinden, en het moest $56.000 kraken om terug te gaan naar $60.000. Toch is Bitcoin dit jaar met meer dan 80% gestegen, dankzij de toenemende acceptatie door reguliere investeerders.

Ethereum heeft in april verschillende nieuwe records gevestigd en de nieuwe ATH is $2.954. Het was tot dusver in 2021 met 260% gestegen. Bovendien vertoont Ethereum tekenen van ontkoppeling van Bitcoin. ETH is uitgebroken tegen het Bitcoin handelspaar en heeft een technisch momentum toegevoegd aan zijn rally’s.

Wat betreft Dogecoin, hoewel het in april een uitverkoop van 40% zag, is het sinds januari nog steeds meer dan 5000% gestegen. Dit betekent dat als je op 1 januari $1.000 aan Dogecoin zou kopen, je nu op meer dan $50.000 zou zitten.

Wat is Dogecoin

Dogecoin werd eind 2013 gedeeltelijk als een grap uitgevonden voor cryptoliefhebbers, met een populaire meme van een Shiba Inu-hond als logo. Dogecoin is een cryptocurrency, maar in tegenstelling tot Bitcoin en Ether heeft het geen levenslange limiet voor het aantal Dogecoins dat kan worden gemined of ge-burned, waardoor het zeer inflatoir is.

Dogecoin-supporters hebben jarenlang hun profiel verhoogd, maar pas in de Gamestop-saga werd het beroemd onder het publiek. Later promootte Tesla-CEO Elon Musk het meerdere keren op zijn Twitter, waarbij hij telkens de prijs van Dogecoin hoger bracht.

Bitcoin en Ethereum zijn een betere investering

De prijs van Dogecoin steeg op 29 april met 20% na een andere tweet van Elon Musk. Maar mensen beginnen zich zorgen te maken over het barsten van de bubbel. Maar waarom?

De ontwikkeling van Bitcoin en grote altcoins onthult ons enkele van de ingrediënten van succes. De eerste is functionaliteit. Hoewel de Dogecoin-betaling relatief sneller is dan BTC en ETH, blijft het achter bij de use-cases van Bitcoin en Ethereum. Paypal en Visa hebben bijvoorbeeld Bitcoin als betalingsoptie aangeboden en Ethereum kan worden gebruikt om slimme contracten en DeFi mogelijk te maken. Functionaliteit leidt tot interesse van institutionele beleggers. Fondsen van institutionele investeerders en zelfs de regeringen stromen naar Bitcoin en Ethereum. Ze kopen niet zozeer de recente rally’s van crypto’s als wel de toekomst die ze beloven.

Trouwens, hoewel BTC en ETH niet zo gek zijn als Dogecoin’s, zijn ze in waarde vermenigvuldigd sinds 2020. Als je op zoek bent naar blootstelling aan crypto en op de lange termijn wilt investeren, zijn Bitcoin en Ethereum degene voor jou.

Hoe te investeren?

Futures trading is een van de meest populaire tools om jouw vermogen te vergroten. Je kunt profiteren van prijsschommelingen om geld te verdienen door te speculeren in de richting van de prijs van crypto’s.

Bexplus is een toonaangevend platform voor cryptoderivaten dat is geaccrediteerd door MSB (Money Services Business). Bexplus biedt 100x hefboomwerking in BTC-, ETH-, EOS-, LTC- en XRP-futurescontracten. Bexplus, met hoofdkantoor in Hong Kong, wordt vertrouwd door meer dan 100.000 handelaren over de hele wereld, waaronder de VS, Japan, Korea en Iran. Geen KYC, geen aanbetaling, handelaren kunnen de meest attente diensten krijgen, inclusief 24/7 klantenondersteuning.

● Geen KYC-vereiste, registratie met e-mailverificatie
● Demo-account met 10 BTC voor handelaren om vertrouwd te raken met het handelen met hefboomwerking
100% bonus voor elke storting
● Intuïtieve en complete app in de Apple App Store en Google Play
● Rente op je wallet die kan oplopen tot 21% op jaarbasis
● 24/7 klantenondersteuning en analisten

Disclaimer: Dit is een gesponsord artikel. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het gesponsorde artikel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!