Bitcoin koers stijgt boven $58.000 en whales vergroten hun BTC stack

De Bitcoin (BTC) koers is sinds 26 april met meer dan 17% gestegen en na enige consolidatie in de afgelopen dagen rond $55.000, is de Bitcoin koers vandaag boven de $58.000 gestegen. BTC toont weer een opwaarts momentum en op het moment van schrijven wordt BTC verhandeld tegen een prijs van $57,445.

Whales vergroten hun BTC stack

Volgens gegevens van Santiment hebben Bitcoin whales hun BTC stack sinds begin april vergroot. Het team van Santiment meldde eerder deze week dat portemonnees met meer dan 10.000 Bitcoins de afgelopen maand meer dan 90.000 Bitcoins hebben verzameld. Deze portemonnees hebben nu meer dan 13% van het totale Bitcoin aanbod in handen.

De manier waarop Bitcoin whales hun stack vergroten werd opgemerkt door de CEO van CryptoQuant, Ki-Young Ju. De CEO verklaarde dat whales Bitcoin hebben geaccumuleerd met grote transacties via OTC deals. Hij voegde eraan toe dat een aanzienlijke Coinbase Premium suggereert dat institutionele beleggers in de Verenigde Staten opnieuw Bitcoin kopen.

ProBit

Wat kunnen we van de Bitcoin koers verwachten?

Als het aan de bekende Nederlandse cryptocurrency analist CryptoMichaël ligt kan het nog wel even duren voordat de Bitcoin koers een nieuw hoogtepunt zal bereiken. De analist deelde een grafiek waarbij hij het verloop van de Bitcoin koers uitstippelde. Als het aan CryptoMichaël ligt zullen we ergens tussen september en november naar een nieuw hoogtepunt stijgen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Ik zou graag een structuur als deze zien.”

Bitcoin koers

Cryptocurrency analist Crypto_Ed_NL, met meer dan 100.000 volgers op Twitter, gaf onlangs zijn visie op de Bitcoin koers. De analist suggereert dat we de aankomende dagen tussen het gebied van $55.000 en $58.000 zullen bewegen en vervolgens een nieuwe stijging boven het $60.000 niveau zullen krijgen. Hij plaatste de onderstaande grafiek en zei:

“Ik heb mijn kijk op Bitcoin veranderd. Ik denk niet dat de 5 legs al geëindigd zijn. De huidige correctie is leg 4, gevolgd door 1 extra tijdens het weekend en een correctie daarna. Min of meer zijwaarts tijdens het weekend en het vullen van de CME-gap in die correctie naar 56k.”

Bitcoin koers

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!