Bitcoin koers analyse

Benelux Crypto: Cosmos (ATOM) koers biedt kansen

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Cosmos (ATOM) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de enige echte ATOM koers op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

ATOM/USDT grafiek

Bron: TradingView

Op de 4hr chart van de ATOM/USDT zien we dat we na het bezoeken van de fib 1.0 een mooie uptrend zijn begonnen. Deze trend heeft doorgezet totdat we de resistance van de fib 0.382 raakten (wat immers ook samenvalt met de trendline). We zien dan ook een pullbackje naar de fib 0.618, gevolgd door een krachtige bounce waarmee we de trendline hebben doorbroken. Dit is ons eerste bullish signaal.

Op de RSI zien we een nette uptrend en ook daar hebben we direct een trendline getekend die we in de gaten houden. Daarnaast zien we dat we recent een EMA21/55 cross (bullish) hebben gemaakt en nu boven beide EMA-lijnen bewegen. Op de Bollinger-bands (hebben we uitstaan op de chart om het overzichtelijker te maken) zien we dat we weer boven de middelste band zijn gebroken, dit zal nu ook als support dienen. Ten slotte gaat de Mac-D ieder moment een bullish cross maken.

ProBit

ATOM/BTC grafiek

Bron: TradingView

Op de chat van de ATOM/BTC paar valt op dat we eerder boven een trendlijn zijn gebroken maar deze trend niet heeft voortgezet. Nu zijn we dan ook weer terug op de fib 0.5 support, waarvan we aan het bouncen zijn. Verder is de zien dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe trend aan het vormen is en hebben we de trendlijn alvast geplaatst. De RSI beweegt nog wat onzeker maar zou ook een nieuwe trend kunnen starten. Op de Mac-D zien we een W-achtig patroon en bewegen we langzaam richting de bullish zone. 

Conclusie

Wanneer we beiden paren naast elkaar leggen kunnen we concluderen dat we bullish zijn voor in ieder geval de short-term. In de tussentijd zullen we de trendlijn van de ATOM/BTC goed in de gaten houden en zien hoe de ATOM koers daarop reageert. Met onze groep hebben wij in ieder geval onze 1e entry gemaakt. Mocht BTC/USDT het feestje verpesten en we ver terugvallen, dan zullen we een grote bag toevoegen op de 18.3 USDT. 

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN