NFL-speler Sean Culkin zal zijn volledige salaris omzetten in Bitcoin

Het is duidelijk geworden dat de bekende NFL-speler van de Kansas City Chiefs, Sean Culkin, zijn volledige salaris zal omzetten in Bitcoin (BTC). Culkin maakt hiermee duidelijk dat hij een groot voorstander is van de nummer één cryptocurrency, hij zei tevens:

“Ik geloof dat we ons in de beginfase bevinden van de verschuiving van Bitcoin van extreem speculatief naar een legitieme activaklasse die wordt gezien als een opslag van waarde.”

Hij kondigde dus ok aan dat hij zijn salaris voor 2021 in Bitcoin zou willen ontvangen. Dit maakt hem naar verluidt de eerste NFL-speler die zijn gehele salaris omzet in de koningsmunt. Hij tweette vandaag het volgende:

“Ik ben er volledig van overtuigd dat Bitcoin de toekomst van financiën is en ik wilde bewijzen dat ik echt in de markt geloof – niet alleen dat ik probeer om snel geld te verdienen. Ik zal mijn volledige NFL-salaris voor 2021 omzetten in Bitcoin.”

ProBit

Culkin werd tevens door de een nieuwsplatform als volgt geciteerd:

“Gezien mijn carrière – met name de fysieke eisen en beknoptheid ervan – is het het meest logisch om betaald te worden met gezond geld waarvan ik denk dat het zijn koopkracht op termijn beschermt.”

De Kansas City Chiefs zullen het salaris van Culkin in dollars betalen, dat automatisch wekelijks in Bitcoin wordt omgezet via Strike by Zap, meldde The Street, erop wijzend dat zijn basissalaris $920.000 is.

Een groeiend aantal professionele sportspelers vraagt ​​om betaald te worden in Bitcoin nadat de aanvallende lineman van Carolina Panthers, Russell Okung, aankondigde dat hij de helft van zijn salaris van $13 miljoen in BTC heeft ontvangen. Eerder deze maand gaf NBA-team Sacramento Kings ook al aan dat het spelers de mogelijkheid zal bieden om in Bitcoin betaald te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!