Coinbase CEO en vroege investeerders hebben voor $5 miljard aan aandelen verkocht

De aandelen van de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase ($COIN) presteerde redelijk goed na zijn directe notering op Nasdaq vorige week en kwam uit op meer dan 30% van zijn referentieprijs van $250. De directe notering viel samen met een stijging van de Bitcoin koers, hoewel het aandeel zelf stabiel is gebleven. Op het moment van schrijven staat de koers van het aandeel op ongeveer $344.

Als er echter gekeken wordt naar het aantal aandelen dat verkocht is door de CEO en vroege investeerders, dan is dat cijfer vrij hoog. Zo verkocht de CEO van het bedrijf, Brian Armstrong, 749.999 aandelen in drie sessies toen COIN handelde tussen $381 en $410, wat neerkomt op een bedrag van $291 miljoen. Dat komt overeen met ongeveer 1,5% van zijn belang in het bedrijf.

Armstrong was echter niet de enige die besloot te verkopen. Zo verkocht Coinbase-directeur Fred Wilson 4,7 miljoen aandelen voor een totaal van $1,8 miljard. Collega-directeur Marc Andreessen verkocht 1,18 miljoen aandelen in samenwerking met Andreessen Horowitz en twee gerelateerde entiteiten. De totale som die door alle houders verkocht werden, bedraagt ​​iets minder dan $5 miljard.

ProBit

Waar verkocht wordt, wordt echter ook gekocht. Zo is ook duidelijk geworden dat verschillende grote investeringsmaatschappijen besloten hebben om het aandeel te kopen. De investeringsgroep ARK kondigde namelijk aan dat het nog eens $68 miljoen aan COIN-aandelen had gekocht, nadat het aanvankelijk $246 miljoen aan aandelen gekocht had op de dag van notering.

Beleggers zijn over het algemeen optimistisch over de potentiële prestaties van Coinbase, aangezien de cryptomarkt aan begint te trekken in de mainstream. De Coinbase-notering en de komst van talrijke institutionele producten hebben aarzelende beleggers overtuigd om te investeren. Dit heeft op zijn beurt de bodemprijs verhoogd en heeft geleid tot een domino-effect dat het publiek heeft bereikt. Analisten hebben de openbare notering van Coinbase op Nasdaq geprezen als een mijlpaal voor de markt, en de cryptogemeenschap lijkt over het algemeen ook tevreden met de reguliere bekendheid die het met zich meebrengt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!