Bitcoin nieuws

Canadese Bitcoin ETF blijft in populariteit winnen

Niet zo lang geleden introduceerde Canada de allereerste op Bitcoin (BTC) gebaseerde exchange-traded fund (ETF) van de wereld. Het product heeft in deze korte periode een solide populariteit gekend en wordt nu gewaardeerd op meer dan $1 miljard aan totale activa.

De cryptocurrency-boom van het afgelopen jaar heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat veel mensen snel in de cryptocurrency-ruimte zijn gesprongen. Het is helaas zo dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nogal terughoudend is met het goedkeuren van een dergelijk product, omdat ze o.a. van mening zijn dat de volatiliteit te riskant is voor consumenten.

Dit heeft een ernstig probleem veroorzaakt in de Verenigde Staten, aangezien het nu zijn positie als grootste financiële innovator ter wereld heeft verloren aan zijn buurland. Veel bedrijven – van Bitwise tot Van Eck – hebben jarenlang aanvragen ingediend bij het bureau in de overtuiging dat zij mogelijk de eersten zouden zijn die groen licht zouden krijgen voor een dergelijk product. Deze indieningen werden uiteindelijk allemaal onfeilbaar afgewezen of werden door de bedrijven zelf teruggetrokken.

Tevens verklaarde SEC-commissaris Hester Peirce, ook wel Crypto Mom genoemd, onlangs dat de toezichthouder misschien wel wat té terughoudend was in het goedkeuren van een Bitcoin ETF, vooral nu Canada zo ver is gekomen op dit gebied.

Als gevolg hiervan is de Verenigde Staten enigszins achterop geraakt, en hoewel het land gemakkelijk de eerste Bitcoin ETF had kunnen lanceren, is Canada het land voor geweest. Dit heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het land achter de feiten aanloopt, aangezien het buurland twee afzonderlijke op Bitcoin gebaseerde ETF’s geïntroduceerd heeft, evenals een op basis van Ethereum.

Op het moment van schrijven beheert Canada’s Purpose Bitcoin ETF, met de ticker BTCC, ongeveer $1,1 miljard aan activa. Het product wist maar liefst $165 miljoen aan digitale fondsen te verzamelen tijdens de eerste dag dat het op de markt kwam.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN