Benelux Crypto: Bitcoin koers staat op het punt uit zijn bullflag te breken

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de enige echte Bitcoin op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Gisteren gaven we in onze channel aan dat we de pullback tot zo rond de 60k gebied verwachtten. We zien dan ook dat we vanaf die zone zijn gebounced en terug boven de fib 0.236 zijn beland. Tegelijkertijd zien we ook dat we een bull(ish) flag hebben gevormd en dat we ons nu tegen de bovenste lijn aan bevinden. Op de RSI zijn we een potentiele nieuwe trend begonnen na het uitbreken boven de diagonale trendline. De onderste trendline zullen we vanaf heden goed in de gaten houden. Op de MAC-d zien we dat we ons in de bearish zone bevinden maar er wel een bullish cross aan het naderen is.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Wanneer we uitzoomen en we het groter plaatje bekijken zien we dat de 60k zone als key-resistance heeft gediend en dat we na een daily close daarboven goed hebben doorgezet. Verder valt op dat we de bovenste Bollinger-Bands hebben aangetikt en tot de middelste Band zijn doorgezet om van daar weer te kunnen bouncen. Ook hier op de RSI hebben we een mogelijke trend gespot (onderste lijn), echter is er op de RSI van de daily ook een longterm trendline gaande (bovenste lijn) waar we sinds december drie keer tegen aan zijn getikt. Dit is iets om in de gaten te houden. Ten slotte houden we de trendline op de #BTCUSDT chart in de gaten die al vanaf de 30k zone loopt en dus key is voor de uptrend.

Conclusie

Als we de daily en 4hr naast elkaar leggen kunnen we stellen dat we vooralsnog in een mooie uptrend zitten en nog géén serieuze tekenen van een reversal bekennen. Ik verwacht dan ook dat de bullflag snel zal uitbreken we weer een poging gaan wagen om de all-time-high te doorbreken. Wel is het nog eerst mogelijk om weer de 60k zone te bezoeken (gemarkeerd deel op de 4hr). Mocht deze zone het niet houden en we onder de bullflag uitbreken zullen we de situatie moeten her-evalueren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!