CryptoMichaël bekijkt Bitcoin koers en Ethereum koers

In een recente YouTube-video gaf de bekende Nederlandse analist Michaël van de Poppe, ook wel bekend als CryptoMichaël, aan dat de Bitcoin koers zou kunnen corrigeren, nadat de hype omtrent de beursgang van Coinbase was weggeëbd.

De nummer één cryptocurrency wist zich echter boven het kritieke ondersteuningsniveau te handhaven wat in de onderstaande grafiek aangegeven wordt.

Hij zei het volgende hierover:

“Bitcoin doet het prima boven die grijze zone (rond de $61.000). Dat is voorlopig de cruciale breker. Als dat niveau gehouden wordt, ga ik ervan uit dat Bitcoin verder zal stijgen.”

De analist ging verder met aangeven dat als de Bitcoin koers dat grijze gebied en het volgende ondersteuningsniveau van $58.000 verliest, de Bitcoin-correctie op korte termijn waarschijnlijk een harde zal zijn die de rest van de markt mee naar beneden zal trekken:

“Er is niet veel steun onder ons tot $58.000 en ik kan je verzekeren dat als we eenmaal zijn gebroken tot $58.000, we ook een zeer harde correctie op altcoins zullen krijgen.

Ik denk dat zodra we deze correctie van zelfs 3-4% in Bitcoin beginnen door te voeren, altcoins met 10-15% zullen dalen. Moet je in paniek raken? Nee, dat zijn gewoon gezonde markten. Daarom maak je een portefeuille die risico-avers is, niet alles in altcoins.”

ProBit

De analist gaf in een andere video aan dat de Ethereum koers klaar lijkt te zijn om een flinke stijging door te maken. Als het zijn verwachte traject volgt, zal ETH deze zomer $5.000 of hoger bereiken.

Van de Poppe identificeerde de $1.900-regio als een belangrijk niveau om te behouden, om uiteindelijk de stijging voort te zetten. Hij zei het volgende hierover:

“Alles in deze regio als een retest is goed, aangezien dit de constructie intact laat en we door kunnen blijven gaan.”

Vervolgens pakte de analist de ETH/BTC-grafiek erbij om te kijken hoe de nummer twee cryptocurrency er uit ziet tegenover de nummer één, wat overigens vaak gezien wordt als de belangrijkste grafiek.

Hij identificeerde 0,06 en 0,075 als belangrijke weerstandniveau’s die de Ethereum koers moet overwinnen. Als Ether dit echter weet te doen, dan kan er een grote stijging aan zitten te komen. Hij zei het volgende:

“Als ETH naar de 0,06 of naar 0,075 kan stijgen, dan is dat al een 2x vanaf de huidige prijs, aangenomen dat de Bitcoin koers niet beweegt. Dus als we zo’n flinke stijging weten te realiseren, dan verwachten we dat Ethereum de $5.000 zal bereiken in de komende cyclus of de komende zomer.”