Litecoin koers kan binnenkort explosief gaan stijgen, aldus analist

Onlangs legde de bekende cryptohandelaar en YouTuber Nicholas Merten door middel van technische analyse uit waarom hij gelooft dat de Litecoin koers vele malen beter zal presteren dan de Ethereum koers. Hij gaf in zijn recente video, genaamd “Is Litecoin klaar voor een explosieve uitbraak? | Dit is wat je moet weten”, aan dat hij een aanzienlijk deel van zijn portfolio in Litecoin (LTC) heeft staan omdat hij verwacht dat het binnenkort flink zal gaan stijgen.

Hij zei het volgende:

“In deze range deed Litecoin historisch gezien een 5x tegen Ethereum en dat is enorm. En dit zijn de soorten ratio’s waar jullie naar zouden moeten zoeken, want dit is hoe je feitelijk veelvouden op veelvouden terugkrijgt van wat de markt doorgaans krijgt.”

Hij ging verder met:

“Dit is hier de ultieme alfa, als je het echt zo wilt zeggen. Er zijn niet veel grotere kansen dan het vinden van dit soort largecap-plays die al goed ingeburgerd zijn, die nog steeds de kans hebben om gekke multiples te doen tegen een andere munt zoals Ethereum, dat het al fenomenaal goed doet en de meeste cryptocurrencies leidt.”

ProBit

Merten raadde tevens handelaren aan om zich te concentreren op de technicals van Litecoin versus Bitcoin en Ethereum, in tegenstelling tot de prijs in Amerikaanse dollars:

“Ik denk niet echt dat het een kwestie is van kijken naar de waardegrafiek van de Amerikaanse dollar. Het grootste dat we hier willen bekijken, zijn de verhoudingen. De verhoudingen zijn nu goedkoop. Ik zeg niet dat we helemaal hierheen gaan en een 5x doen tegen Ethereum. Ik denk dat Ethereum nu veel momentum heeft met gedecentraliseerde finance (DeFi), maar ik zal in het algemeen zeggen. Of het nou een rendement van 100% (2x), 200, 300, 400% rendement is – wat het ook is, dit is echt een gunstige setup in mijn gedachten voor de technicals.”

Hij sloot af met:

“Dit is geen fundamenteel argument. Ik ben nu niet fundamenteel optimistisch over Litecoin in vergelijking met waar ik een jaar of twee, vier of vijf jaar geleden fundamenteel optimistisch was. Het gaat om technische prijspatronen. Super cycli. Patronen die jaren nodig hebben om opgezet te worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!