Binance Charity heeft $1 miljoen cryptodonatie naar UNICEF verstuurd

Binance Charity heeft aangekondigd dat het de eerste cryptodonatie, ter waarde van $1 miljoen, naar UNICEF heeft verstuurd om te helpen bij de aankoop en levering van vaccins.

UNICEF is de grootste inkoper van vaccins ter wereld en heeft de expertise op het gebied van inkoop en logistiek om kinderen in nood te helpen. Binance zal met de donatie de COVAX-faciliteit van UNICEF ondersteunen, met als doel wereldwijde rechtvaardige toegang tot COVID-19-vaccins te waarborgen.

De officiële aankondiging gedeeld met AMBCrypto merkte het volgende op:

“Als de eerste pijler van het Post-COVID-herstelplan van Binance Charity, zal de financiering de rol van UNICEF ondersteunen bij het leveren van COVID-19-vaccins aan gemeenschappen in 11 landen tegen eind 2021: Ghana, Nigeria, Kenia, Oeganda, Egypte, Indonesië, Filippijnen, Vietnam, Bangladesh, Oekraïne en Brazilië.”

ProBit

Binance werkt al heel lang samen met UNICEF en als onderdeel van het lopende samenwerking zou deze bijdrage de kosten dekken om meer dan 500.000 doses COVID-19-vaccins af te leveren in lage- en middeninkomenslanden.

UNICEF streeft ernaar om tegen het einde van het lopende jaar 2 miljard vaccins beschikbaar te stellen. Binance Charity heeft al $5 miljoen opgehaald en heeft ook 2 miljoen persoonlijke beschermingsmiddelen geschonken aan 26 landen. Helen Hai, hoofd van Binance Charity, merkte het volgende op:

“De vooruitgang die sommige landen hebben geboekt bij het uitrollen van vaccins is enorm indrukwekkend, maar we willen ervoor zorgen dat niemand achterblijft. We zijn er trots op dat we UNICEF ondersteunen bij het toedienen van vaccins, dat een belangrijke rol zal spelen bij het terugkrijgen van ieders leven. Deze samenwerking ondersteunt een wereld die ervoor zorgt dat vaccins voor iedereen gemakkelijk beschikbaar zijn, zodat we samen een einde kunnen maken aan de pandemie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!