Ethereum koers analyse

BeneluxCrypto: Kan Polkadot deze stijgende lijn doortrekken?

Allereerst willen we Daan van Benelux Crypto bedanken voor deze Polkadot koers analyse. We willen jullie dan ook vragen om hem te supporten en zijn Telegram-kanaal te volgen. Dit kan je doen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Vandaag hebben we de enige echte Polkadot (DOT) op het oog. Omdat wij gespecialiseerd zijn in short en mid-term analyses zullen wij voornamelijk met de 4hr en de daily werken. We zullen de analyse afsluiten met onze verwachting voor de short/mid-term. Dit zijn natuurlijk géén buy of sell signals.

4-uur-grafiek DOT/USDT

Polkadot koers
Bron: TradingView

Wanneer we de de USDT-paar voor ons nemen zien we dat we de all-time-high in dollar waarde gisteren hebben doorbroken! Deze lag rond de 42.40 en daar zijn we met toegenomen volume doorheen geschoten en hebben de 46.80 USDT aangetikt. Wat opvalt is dat de volume gisteren in vergelijking met de dagen daarvoor is toegenomen en dat we vandaag zelfs meer volume hebben dan gisteren.

Op de RSI zien we dat we ons sinds een paar uur op de overbought zone bevinden maar vooralsnog geen bearish divergences hebben gevormd. De huidige candle gaat hoogstwaarschijnlijk rood sluiten en de candle hiervoor was dat ook. De Mac-D bevindt zich al enige tijd in de bullish zone maar heeft nu al meerdere toppen gevormd. Verder valt op dat we boven de EMA-55 en de EMA-100 bewegen en we recentlijk een bullish cross met de MA-200 hebben gemaakt.

ProBit

4-uur-grafiek DOT/BTC

Polkadot koers
Bron: TradingView

Omdat we met de USDT-waarde recentelijk de all-time-high hebben doorbroken pakken we ook de DOT/BTC erbij. De eerder getekende fib.levels geven de fib 3.618 als top aan. Begin maart hebben we dit level dan ook getest en vannacht dus ook. We zien dat we een 4hr close erboven hebben gemaakt maar helaas niet hebben doorgezet. De RSI bevindt zich ook hier op de overbought zone maar is niet zo steil als de DOT/USDT paar. Wel hebben we een mogelijke trend gespot, deze houden we dan ook in de gaten. De Mac-D ziet er soortgelijk uit als op de DOT/USDT paar dus daar gaan we verder niet op in. Wat betreft de moving averages: we zien dat we met een bullish cross bezig zijn, iets om in de gaten te houden.

Conclusie

Wanneer we de DOT/USDT en de DOT/BTC chart naast elkaar leggen lijkt het erop dat we een pullbackje zullen maken. Ik verwacht dat deze pullback op de DOT/USDT chart tot rond de 42.50 USDT zal zijn. Op de DOT/BTC chart  verwacht ik de volgende scenario:

Bron: TradingView

Mochten we echter onder de 7000 satoshi vallen, dan zullen we de situatie her-evalueren.

Wil je meer van dit soort analyses en voorspelling? Check dan ons Telegram kanaal op: https://t.me/beneluxcrypto of klik op de logo hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN