Bitcoin is de best presterende activa van Q1 2021

Volgens marktgegevens van Messari, een onderzoeksplatform voor cryptovaluta, was Bitcoin (BTC) het best presterende activum van institutionele kwaliteit in het eerste kwartaal van 2021, met een winst van ongeveer 103 procent. Olie werd beoordeeld als het op één na best presterende activum, aangezien het in deze periode met 26 procent steeg. Andere activa die een positief rendement boekten, zijn onder meer wereldwijde aandelen (drie procent) en de Amerikaanse dollar (USD), die slechts één procent won.

Volgens Messari kenden hoogrentende obligaties en cash tot dusver geen significante stijging of daling in het eerste kwartaal. Obligaties van beleggingskwaliteit daalden met vier procent, gevolgd door staatsobligaties, die eveneens met vijf procent daalden. Goud had de grootste waardedaling in het eerste kwartaal van 2021. Het edelmetaal daalde met ongeveer tien procent in marktwaarde.

ProBit

BTC wordt steeds interessanter voor instellingen

Zoals te zien is, presteerde de cryptocurrency in grote mate beter dan wereldwijde aandelen, goud en andere activa. Sinds het begin van het jaar steeg de marktwaarde van de cryptocurrency. Hoewel BTC enkele dagen na het bereiken van het huidige hoogste punt ooit (ATH) van $61.683 terugviel naar ongeveer $51.500, slaagde het erin zich te herstellen van de daling en handelt het momenteel op $57.866.

Door deze stijging hebben steeds meer instelligen besloten om Bitcoin vast te houden. In 2020 zaten er geen zakelijke investeerders in BTC, niet totdat MicroStrategy het pad vrijmaakte toen het vorig jaar een enorme hoeveelheid Bitcoin kocht. Tot nu toe hebben een aantal grote bedrijven BTC op hun balans staan, waaronder Square, MassMutual, Tesla Motors en Galaxy Digital, om er maar een paar te noemen. Dit aantal blijft echter elke dag groeien, en wie kan ze ongelijk geven? Met deze rendementen is het logisch dat grote bedrijven de boot niet willen missen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!