Voormalig Bitcoin-tegenstander heeft zojuist geïnvesteerd

Een Noorse miljardair die voorheen een uitgesproken tegenstander was van Bitcoin (BTC), heeft zojuist aangekondigd dat zijn houding ten opzichte van de koningsmunt 180 graden gedraaid is. Hij gaf zelfs aan dat hij geïnvesteerd heeft in BTC.

Op de eerder gehouden DNB Invest-conferentie maakte de Noorse zakenmagnaat Øystein Stray Spetalen zijn standpunt over Bitcoin heel duidelijk. Hij zei toendertijd het volgende:

“Het enige waar ik een analyse van heb gemaakt, is dat Bitcoin tegenwoordig evenveel energie verbruikt als het gehele energieverbruik van Noorwegen. Het is extreem vervuilend. Als iemand echt iets over Bitcoin meende, zouden de autoriteiten en de EU dit onmiddellijk moeten verbieden. Het is gewoon onzin. We doen het goed met de huidige betalingssystemen.”

ProBit

Negen dagen later heeft de miljardair echter een volledige ommekeer gemaakt. Hij onthulde in een interview met Finansavisen dat hij niet alleen Bitcoin heeft gekocht, maar ook dat hij heeft geïnvesteerd in de Noorse crypto-exchange MiraiEx. Hij gaf tevens toe dat hij het bij het verkeerde eind had over de nummer één cryptocurrency, en dat hij het ook niet kon uitstaan ​​dat een ​​andere Noorse mede-miljardair geld verdiende met BTC.

“Als de feiten veranderen, verander ik. Ik ontmoette de MiraiEx-oprichters Thuc en Øyvind de dag nadat de podcast was opgenomen, begin maart, en ik realiseerde me dat ik het bij het verkeerde eind had. En toen ik ook las dat Kjell Inge Røkke in Bitcoin was gestapt, was het vrij duidelijk. Ik kan het niet aanzien dat Røkke geld verdient en ik niet “

Røkke kondigde eerder deze maand aan dat hij een nieuw bedrijf had opgericht met de naam Seetee, een bedrijf dat zich specifiek toelegt op investeringen in Bitcoin en het Bitcoin-ecosysteem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!